Bugár Fico kijelentéséről: a Hedvig-ügy miatt nem bukna meg a szlovák kormány

A Malina Hedvig-ügy miatt nem bukna meg a szlovák kormány – állítja Bugár Béla, a szlovákiai magyar párt volt elnöke a pozsonyi Sme napilap szombati számának adott interjújában.Bugár Béla ezzel a szlovák miniszterelnök szavaira reagál. Robert Fico ugyanis szerdán abban az értelemben nyilatkozott, hogy egyes, általa konkrétan meg nem nevezett erők a Malina Hedvig-ügyet kormánya […]

A Malina Hedvig-ügy miatt nem bukna meg a szlovák kormány – állítja Bugár Béla, a szlovákiai magyar párt volt elnöke a pozsonyi Sme napilap szombati számának adott interjújában.Bugár Béla ezzel a szlovák miniszterelnök szavaira reagál. Robert Fico ugyanis szerdán abban az értelemben nyilatkozott, hogy egyes, általa konkrétan meg nem nevezett erők a Malina Hedvig-ügyet kormánya megbuktatásához akarják felhasználni.
“El tudja képzelni, hogy az a kormány, amelynek ekkora a támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján és a parlamentben, emiatt megbukna?” – kérdez vissza az újságírónak Bugár Béla. Hozzáteszi, Ficóék ilyen helyzetben esetleg valakit feláldoznának, talán még csak nem is kormánytagot, s azt mondanák, rossz információkat kaptak az esettel kapcsolatban.
Bugár Béla szerint a kétszeres exkormányfő Mikulás Dzurinda – aki most a legerősebb szlovák ellenzéki párt, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió elnöke – eddig azért nem foglalt állást világosan a Malina Hedvig-ügyben, mert felkereste az országos rendőrfőkapitányt, s elfogadta annak verzióját a történtekről. A főkapitány előbb kizárta, hogy egyáltalán történhetett volna bűncselekmény. Később azt mondta, megverhették ugyan a diáklányt, de biztosan nem úgy, ahogyan állítja, vagyis nem azért, mert magyar.