Budapestre jártak kábelt lopni a dorogi tolvajok

A budapesti trafóházakat hónapok óta fosztogató fémtolvajokat fogtak el a budapesti és a dorogi rendőrök. A rézkábelekre vadászó tolvajok december óta 2-3 hetente látogattak el a fővárosba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint az elmúlt hónapokban Budapesten, főleg a XX. és XXIII. kerületben megszaporodtak a trafóházakból történő rézkábel lopások. a rendőrség egy közszolgáltató cég feljelentése alapján kezdett el nyomozni. Május elején a dorogi rendőrökkel való együttműködésnek köszönhetően sikerült elfogni a tolvajokat.

A rendőrök Dorogon fogták el az egyik tolvajt, aki bevallotta, hogy társával 2009 decembere óta járnak fel a fővárosba, kábelt lopni. A trafóházakba az ajtókhoz rendszeresített kulcsokkal jutottak be. A férfi 31 éves társát is elfogták, nem tett vallomást, de a házkutatásoknál előkerültek a lopásokhoz használt eszközök.

A rendőrök megtalálták azokat a helyeket, ahonnan a tolvaj páros lopott, de a munka még hetekig tarthat, mivel sok helyről loptak. Az eddig felderített ügyek alapján körülbelül 3 és félmillió forintos kárt okoztak a tolvajok. Az idősebb férfi szabadlábon védekezhet, fiatalabb társa egy korábbi ügye miatt már jogerős börtönbüntetését tölti.
– Független Hírügynökség –

Címkék: ,