Budapestre értek "Európa-arcai"

Csütörtöktől Budapesten látható az Európai Kulturális Fővárosokat bemutató országos szabadtéri fotókiállítás. A Belvárosi Gödörben kiállított óriásfotók például Párizs, Graz, Lisszabon, Nagyszeben és Pécs tereit, épületeit, mindennapjait mutatják be.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága tavaly novemberben írt ki nemzetközi fotópályázatot “A kultúra Európája, az urbanitás kultúrája” címmel. A kiírásban egy feltétel szerepelt, a fotóművészek alkotásai európai városokat mutassanak be. A pályázatra több mint 700 digitális fotó érkezett, ebből válogatta ki a zsűri azt a negyven képet, melyet óriásnyomatban láthat a közönség, ezúttal Budapesten.

A szabadtéri fényképalbumot egy-egy héten át Győrben, Egerben, Miskolcon, Debrecenben és Sopronban már díjazhatták a járókelők. A látogatók ugyanis minden helyszínen szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A vándorkiállítás végén a legtöbb voksot kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.

A szabadtéri “fényképalbum” fotóit augusztus 18-ig nézhetik meg a látogatók a Gödörben. A kiállítást az augusztus 19-diki Európai Népek Fesztiválján is bemutatják az Andrássy úton. A nagyformátumú HP-nyomtatókon készült fotók Budapestről Pécsre utaznak. Európa 2010-es Kulturális Fővárosában szeptember 4-től láthatók “Európa arcai”.