Birkózás

2019.09.04. 08:00

Az iskolákat célozták meg a diósgyőri birkózók

A diósgyőriek nem várnak senkire: maguk mennek a gyerekek után.

Kolodzey Tamás

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Iskolai toborzókampányba kezd a Diósgyőri Birkózó Club, amely már hosszú ideje a DVTK részeként tevékenykedik – kaptuk a hírt dr. Szinay Attila szakosztályvezetőtől.

Hamarosan avatnak

– A Diósgyőrött működő alsófokú oktatási intézményeket vettük célba – közölte Juhász Sándor, a piros-fehérek egyik edzője. – Reggelente negyed nyolc és fél nyolc között kirakjuk a magunk pultjait az iskolákban, és mire jönnek a szülők a csemetéikkel, szemügyre vehetik a szórólapjainkat. Aztán a becsengetések után jómagam vagy a kollégám, Lakatos Győző bemegyünk az osztályokba, és elmondjuk, hogy mit, miket kínálunk a diákoknak. Akikből kiváló birkózót nevelhetünk. Klubunk egyébként is bizonyított már, hiszen soraikban Repka Attila személyében olimpiai bajnok, valamint többszörös világbajnoki ezüstérmes és kontinenselső is van.

Arra a kérdésre, hogy hány fiatal jelentkezésére, leigazolására számítanak, Juhász Sándor így felelt:

– Jó lenne, ha legalább húszan köteleznék el magukat hozzánk. Már csak azért is, mert várhatóan a hónap végén avatjuk fel a diósgyőri stadionnal szembeni, új otthonunkat, és szeretnénk, ha ezt a szép helyet sok fiatal lakná be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!