Friss hírek

2009.11.02. 21:54

Lelõttek Irakban egy volt tábornokot

<p>Irakban lelõttek egy volt tábornokot, aki az egykori diktátor, Szaddám Huszein hadseregében szolgált. A férfit az ország északi részén található Moszulban, a lakása elõtt ölték meg álarcos fegyveresek.</p>

A szemtanúk szerint a volt tábornok, Abdul Khalaq Mohammed Saeed Moszul nyugati részében, éppen a lakásának ajtajában állt, amikor két álarcos fegyveres tüzet nyitott rá. A támadók a lövések után elfutottak. A volt tábornok az utóbbi idõben egy mobiltelefonos cég, az Asiacell biztonsági fõnökeként dolgozott. Az 50-es éveiben járó férfi egy feleséget és négy gyermeket hagyott hátra.

Bár Irak nagy részén az elmúlt másfél évben jelentõsen csökkent az erõszak, Bagdad és Moszul környékén továbbra is mindennaposak a támadások. A hatóságok hétfõi adatai szerint Irakban, októberben 410-en haltak meg erõszakos cselekményekben, köztük 343 civil - így októberben csaknem kétszer annyian haltak meg Irakban erõszak következtében, mint egy hónappal korábban, szeptemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!