Budapesti férfi tenisztorna – Megkönnyebbült a horvát óriás

Budapest – Megkönnyebbülten beszélt első idei megnyert salakos mérkőzése után a horvát Ivo Karlovic, aki szerdán bejutott az 540 ezer euró összdíjazású budapesti férfi tenisztorna negyeddöntőjébe.

Az ATP-tornán valaha szerepelt legmagasabb – 211 centis – játékos a bosnyák Damir Dzumhurt verte fordulatos meccsen úgy, hogy ezúttal “csak” nyolc ászt ütött.

“Nem ez a kedvenc borításom, így nincsenek különösebb céljaim a salakszezon előtt. Idén Quitóban nem tudtam mérkőzést nyerni salakon, most nagyon örülök, hogy megvan az első. Remélem, összejön még néhány” – mondta az MTI-nek a 38 éves játékos, aki a top 100 legidősebb tagja.

Budapestről szólva a második helyen kiemelt teniszező elmesélte, hogy 15 évvel ezelőtt egyszer már járt a magyar fővárosban, amelyet gyönyörűnek talált, így boldogan tért vissza az első budapesti ATP-versenyre.

A Floridában élő Karlovic ütötte a legtöbb ászt eddig a tenisztörténelemben, 2015-ben megelőzve 10 237-ig jutott honfitársát, a wimbledoni bajnok Goran Ivanisevicet.

Eredmények:

nyolcaddöntő:

Karlovic (horvát, 2.)-Dzumhur (bosnyák) 6:1, 3:6, 6:4

korábban:

Djere (szerb)-Troicki (szerb, 7.) 7:5, 6:2
Bedene (brit)-Haase (holland) 6:4, 6:4

– MTI –