Győztesek

2023.08.26. 22:33

Hét számban hirdettek világbajnokot szombat este

A reggeli női maraton után az atlétikai világbajnokság utolsó előtti estéjén hét számban hirdettek világbajnokot a Nemzeti Atlétikai Stadionban Budapesten.

MW

A győztes kanadai Marco Arop (j) a célban, mellette a második kenyai Emmanuel Wanyonyi (k) a férfi 800 méteres síkfutás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 19. atlétikai világbajnokságon férfi rúdugrásban, női súlylökésben, férfi 800 méteren, női 5000 méteren, férfi és női 4x100 méteres váltóban, valamint tízpróbában hirdettek világbajnokot! 

Kanadai siker férfi 800-on

A kanadai futó, Marco Arop 1.44.24-es idővel nyerte meg a világbajnoki címet. A kenyai Wannyonyi végzett a második, az előzetesen legjobb időt futó brit Pattison pedig a harmadik helyen.

Sima svéd siker férfi rúdugrásban

Armand Duplantis nagyszerű versenyben, 6,10 méterrel diadalmaskodott szombaton a budapesti atlétikai világbajnokságon, melyen háromszor sikertelenül kísérletezett saját világcsúcsának megdöntésével. 

A svéd szupersztár esetében gyakorlatilag az volt a kérdés, megdönti-e saját világcsúcsát, hiszen győzelméhez nem férhetett kétség. 

Minden kísérleténél a teltházas stadionban a nézők felállva, hatalmas tapssal bíztatták.

DUPLANTIS, Armand
A győztes svéd Armand Duplantis a férfi rúdugrás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Kanadai aranyérem tízpróbában

A kanadai Pierce Lepage 8909 ponttal nyerte meg a világbajnoki címet, 105 ponttal megelőzve honfitársát, Damian Warnert. A bronzérmet a grenadai Lindon Victor szerezte meg a versenyszámban.

A kanadai Pierce Lepage a tízpróba gerelyhajítás számában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Címvédés női súlylökésben

Az amerikaiak világbajnoka, Chase Ealey 20.43 méterrel lett aranyérmes, az ezüstérmet a kanadai Sarah Mitton (20.08), a bronzot a kínai Gong (19.69) szerezte meg a hat körön át zajló döntőben.

EALEY, Chase
Az amerikai Chase Ealey a női súlylökés döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Kenyai bajnok 5000 méteren  

A női 1500 méteres versenyszám után Faith Kipyegon az 5000 méteres futásban is verhetetlenek bizonyult világbajnok!
A második helyen a hollandok színekben futó Sifan Hassan ért célba, míg harmadiknak a kenyai Beatrice Chebet ért célba.

KIPYEGON, Faith
A győztes kenyai Faith Kipyegon a női 5000 méteres síkfutás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon 
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Lyles mindent vitt

Az amerikai férfi váltó világbajnok lett férfi 4x100 méteren! Noah Lyles így a 100 és a 200 méter után aranyérmes lett a váltóval is. A második helyen óriási meglepetésre az olasz váltó futott be, megelőzve a harmadik helyen végző jamaicai csapatot.

KERLEY, Fred; COLEMAN, Christian; LYLES, Noah
Fred Kerley, Noah Lyles, Christian Coleman és Brandon Carnes (b-j), a győztes amerikai váltó tagjai a férfi 4x100 méteres váltófutás döntője után 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Amerikai dupla

Az amerikai női váltó is aranyérmes lett a 4x100 méteres váltóban! A versenyszám ezüst érmét Jamaica szerezte meg Nagy-Britania előtt, akik a harmadik helyen végeztek.

THOMAS, Gabrielle; TWANISHA, Terry; RICHARDSON, Sha'Carri
Tamari Davis, Twanisha Terry, Gabrielle Thomas és Sha'Carri Richardson, a győztes amerikai csapat tagjai a női 4x100 méteres váltófutás döntője után 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!