Budapesten tárgyalnak jövõ héten az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõi

Jövõ héten Budapesten tárgyalnak az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõi – jelentette be szombaton Szájer József fideszes EP-képviselõ. A tárgyaláson elsõsorban a munkahelyteremtésrõl és az uniós pénzforrások felhasználásról lesz szó. A konferenciát Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg.

Miközben az EU tagállamaiban stagnál, addig Magyarországon tovább csökken a foglalkoztatottság mértéke – mondta szombaton Szájer József. A Fidesz néppárti EP képviselõje szerint a párt munkahelyteremtõ politikáját és az EU kohéziós alapjainak felhasználásról szóló elképzeléseit példának tekinti az Európai Néppárt. A politikus szerint ennek köszönhetõ a budapesti konferencia iránti nemzetközi érdeklõdés.

A konferenciát Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, valamint az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetõje nyitja meg. A rendezvényen részt vesz az EU regionális, illetve az agrárügyekért felelõs biztosa is. A jövõ csütörtöki és pénteki konferencián felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Pálinkás József, az MTA elnöke is.

Szájer József szombaton megerõsítette, hogy a jövõ heti konferencián az IMF-hitel feltételeinek esetleges módosításáról is szó lesz, ám a hiánycél változtatásának mértékérõl nem beszélt.