Budapesten nyílik a világ első Izraeli Kulturális Intézete

Pénteken hivatalosan is megnyitja kapuit a világ első Izraeli Kulturális Intézete Budapesten.

Hangversenyekkel, kiállításokkal, nyelvtanfolyamokkal és sok más Izraellel kapcsolatos kulturális és egyéb programmal várják majd az érdeklődőket- hangzott el a Paulay Ede utcai épületben szerdán tartott sajtótájékoztatón. A cél, hogy minél többen megismerjék Izrael művészetét és kultúráját.

Filmvetítések, műsoros estek, klubrendezvények, kiállítások, koncertek, nyelvtanfolyamok várják majd a látogatókat péntektől. Egy nyitott intézményt hoztak létre, amely nyitva áll mindenki előtt, aki közelebbről is meg szeretne ismerkedni az izraeli kultúrával- hangzott el a tájékoztatón. A kínálat túlmutat a zsidó kultúrán: vallási hátterét tekintve muszlim és keresztény, etnikailag arab és több más kis létszámú népcsoport kultúrájából áll össze Izrael mozaik-kultúrája, és ennek lehető legteljesebb bemutatására törekszik majd a budapesti intézet.

Az intézet alapítói részben civilek, magánszemélyek, részben pedig a nagyvilágban élő zsidóság és Izrael kapcsolatait ápoló Szochnut szervezet. Nem állami, kormányzati képviseletről van tehát szó.
– Független Hírügynökség –