Budapesten nem érdemes bankot rabolni

Miután csütörtökön a 2004-es Flórián téri fegyveres bankrablás részleteire is fény derült, a Budapesten elkövetett pénzintézetek elleni támadások gyanúsítottjait egyetlen eset kivételével elfogták a rendőrök. A nyomozók egy 2005-ben történt rablás gyanúsítottját még nem találják, ő a XV. kerületi Zsókavár utcában fegyverezte le az őrt, és vitte el a bevételt.

A nyomozók legutóbb csütörtökön hallgattak ki egy 32 éves férfit, aki két másik rablás miatt már előzetes letartóztatásban van, a gyanúsított a 2004-es Flórián téri rablást is bevallotta. A férfi három évvel ezelőtt fegyverrel fenyegette meg a bankban tartózkodó alkalmazottakat és ügyfeleket, majd az egyik pénztáros kivételével az egyik hátsó helyiségbe zárta őket. A kintmaradó pénztárosnőtől több tízmilliót szerzett meg, majd őt is bezárta a hátsó helyiségbe.

A rablót tavaly szeptemberben, egy újabb rablás közben fogta el a Krisztina körúti pénzintézet biztonsági őre. A férfi bevallotta, hogy pár nappal korábban a Fehérhajó utcában is hasonló bűncselekményt követett el, de a Flórián téri bűncselekményről nem beszélt.

A nyomozók egy 2005-ben történt rablás gyanúsítottját még nem találják, ő a XV. kerületi Zsókavár utcában fegyverezte le az őrt, és vitte el a bevételt. Az ügyben jelenleg is él a korábban kitűzott nyomravezetői díj, a rendőrség 500 ezer forintont fizet a segítségért.

A fővárosban a rablások száma az elmúlt években folyamatosan csökkent. A nyomozók az elmúlt években 56 rablás elkövetőit derítette fel utólagosan: 2004-ben 26, 2005-ben 20, és 2006-ban 10 esetben vezetett eredményre a hosszadalmas nyomozati munka.