Budapesten megúszhatják – RTL Híradó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyelőre nem tervezi a rokkantkártyák felülvizsgálatát. Hivatalosan Budapesten 40 ezer mozgássérült igazolványt állítottak ki, de ennél jóval többen parkolnak a városban hamis, vagy rokonuk kártyáival – számolt be az RTL Híradó.

A fapadostól a luxusautóig szinte mindenfélét talált az RTL Híradó stábja, amelyben rokkantigazolvány volt a szélvédő mögött. Egy százméteres autósorban 24-et.

Volt olyan, aki megfenyegette a Híradó stábját, amikor arról kérdezték, hogy rokkant-e, de akadt olyan is, aki eltette a mozgáskorlátozott igazolványát és inkább parkolójegyet váltott.

Budapesten 40 ezer hivatalosan kiállított mozgáskorlátozott igazolvány van, de csak ezer fenntartott hely.

Egy férfi a kislánya rokkantkártyájával parkolt, őt Miskolcon már előállították volna a rendőrök. Ott ugyanis néhány hete beviszik és rabosítják azokat, akik jogtalanul használják az igazolványt. Ezután okirat-hamisítás miatt büntetőeljárást indítanak ellenük. Budapesten hasonló akciót nem terveznek, pedig a problémáról ők is tudnak.

“Vannak, akik hozzátartozójuk parkoló-kártyájával veszik igénybe a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket úgy, hogy az arra jogosult nem tartózkodik a gépjárműben.” – mondta az RTL Híradónak Csillag Melinda, a BRFK sajtóreferense.

Arra nem válaszoltak, hogy miért nem tesznek semmit. Ez ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot is hiába kereste az RTL Híradó.Sporthírek