Budapest - V. kerület

2011.05.06. 19:35

Pintér a Kossuth téren: hétfőn reggel várja a szakszervezeteket - a tűzoltóknak pénzt ígért

<p>Hétfőn reggel nyolcra várja tárgyalásra a szakszervezeteket Pintér Sándor belügyminiszter. Pintér a tömegnek azt mondta, képviseli az érdekeiket, és felajánlotta, hogy gondolkodjanak együtt a megoldáson.</p>

Pintér Sándor hétfőn reggel nyolc órakor várja a szakszervezetek képviselőit, hogy leüljenek tárgyalni. Mint azt a demonstrálóknak mondta, ezeket a kérdéseket nem az utcán kell eldönteni. "Úgy gondolom, hogy a demonstráció ötlete akkor született meg, amikor még nincs végleges koncepció arról, hogy mit szeretne a kormány, ez a magatartás nem segít hozzá a megegyezéshez" - számolt be Pintér Sándor beszédéről a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója, hozzátéve, hogy a demonstrálók a beszéd alatt folyamatosan bekiabáltak és füttyögtek. A demonstrálók füttykoncertjükkel egyszer hosszabb időre félbeszakították a beszédet, közben a hazudik, mondjon le és "elkúrtad" szavakat skandálták.

Pintér Sándor a tömeg előtt kijelentette: "azért jöttem ide, hogy tudjátok, képviselem az érdekeiteket. Azt kérem, hogy gondolkodjunk együtt, és találjuk meg a megoldást, hogyan lehet továbblépni." A belügyminiszter az egyenruhásoktól azt kérte, ne várják, hogy ígérjen, mert nem biztos, hogy be tudja tartani azt. Mint fogalmazott, "ha itt minden rendben lesz, hétfőn tárgyalni fogok a szakszervezetekkel. Ha én bármire a szavamat adtam, azt mindig megtartottam. Hétfőn reggel nyolckor várom a szakszervezet képviselőit." A belügyminiszter külön szólt a tűzoltókhoz, azt mondta, 2004 óta nem kapták meg a pénzüket azok, akik 2004 és 2006 között túlóráztak, ebben az évben mindenki megkapja a pénzét.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének vezetője a beszéd után azt mondta, ez a kormány utolsó utáni esélye, és ha a beígért pénz nem érkezik meg december 31-éig, lépni fognak. A parlamenti parkolóban lévőktől azt kérte, hogy jöjjenek ki onnan. Azt is kérte, hogy a fáklyás menet közben legyenek csöndben.

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára ugyanerre reagálva azt mondta, szerinte Pintér Sándor nem mondott semmit és nem ígért semmit, óva int mindenkit attól, hogy pozitív érzete legyen a történtekkel, hallottakkal kapcsolatban, mert most adták el a szerzett jogaikat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!