Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetőinek lecserélését kérte Rogán Antal

A Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetőinek lecserélését kérte Tarlós István főpolgármestertől az V. kerület polgármestere. Rogán Antal szerint ugyanis a program kapcsán végzett felújítások miatt már számos panasz érkezett Belváros Önkormányzatához.

Rogán Antal pénteki közleményében azt írja, két nappal ezelőtt felújítás közben egy markológép több főnyomócsövet is elvágott a Március 15. téren, ami miatt a Belvárosi Főplébániatemplom altemplomát elöntötte a víz. A polgármester szerint nem ez az első probléma, amivel a fővárosi Budapest Szíve Programmal kapcsolatban találkoznak. Belváros Önkormányzatához számos panasz érkezett az elmúlt időszakban például arról, hogy az Irányi utcát minden előzetes értesítés nélkül lezárták felújítási munkálatok miatt, komoly forgalmi torlódást okozva ezzel a Belváros érintett részén.

Rogán Antal szerint az is gondot jelent, hogy hosszú hetek óta lehetetlen északi irányból megközelíteni a Március 15. tér parkolóját. Ezen kívül azzal, hogy az Irányi utca elejét a Belgrád rakpartnál lezárták, lehetetlenné vált a kerület északi részéről érkezők számára, hogy felhajtsanak az Erzsébet hídra, fokozva az egyébként is kaotikus helyzetet. A polgármester úgy véli, mindezek miatt komoly kár érte a környéket és annak lakóit is.

Rogán Antal a történtek fényében azzal a kéréssel fordult Tarlós István főpolgármesterhez, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén terjessze elő a Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetőinek személyi változását.