Budapest hírei

2011.02.17. 20:22

Csoki koncertek- interaktív hangverseny-sorozat gyermekeknek a Millenárison

<p>Budapest - Harmadszor indul útjára a Csoki koncertek évadja 2011-ben. Minden hónap harmadik vasárnapján gyermekeknek szóló ingyenes, klasszikus zenei programokat tartanak a budapesti Millenárison.</p>

A rendezvénnyel a szervező Hungarofestnek az a célja, hogy játékos formában ismertesse és kedveltesse meg a legkisebbekkel a zenetörténet legnagyobb komponistáinak műveit. Idén a nagy sikerű sorozathoz játék is kapcsolódik. A Csoki koncertsorozat rendszeres látogatói kifestő füzetükbe minden alkalommal pecséteket kapnak, amelyből ha legalább kilencet összegyűjtenek, akkor az utolsó karácsonyi koncerten meglepetést vihetnek haza.

Mozgalmas programok és csoki-nyeremények várják a közönséget minden hónap harmadik vasárnapján a Millenárison. A játékos zenei sorozat elsősorban a gyermekeké, hiszen a Csoki koncertek a legkisebbekkel ismertetik és kedveltetik meg a zenetörténet legnagyobb komponistáinak műveit. A programokat Lukácsházi Győző vezeti, aki érdekes történeteket mesélve kalauzolja a gyerekeket a zene világába. Aki egy-egy kérdésre helyesen válaszol, csokoládét kaphat ajándékba.

A Csoki koncertek mindig az aktuális évben kerek évfordulójukat ünneplő zeneszerző óriásokhoz kapcsolódnak, így Haydn, valamint a 2010-ben ünnepelt Erkel és Mahler után, idén Liszt Ferenc zenéjét ismerhetik meg a résztvevők.

További információ a liszt-2011.hu és a hungarofest.hu oldalakon található.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!