Budapest hírei

2011.01.15. 16:22

Ma adják elő 150. alkalommal a Vámpírok bálját

<p>Budapest - Szombat este 150. alkalommal bálozhat együtt a közönség a budapesti vérszívókkal Roman Polanski Vámpírok bálja című musicaljének előadásán, a Magyar Színházban.</p>

A jubileumi előadás után Vámpírok bálja partira várják az érdeklődőket- tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.

Az esten ott lesznek azok a szereplők is, akik az eredeti budapestiszereposztás tagjai voltak, valamint külföldről is hazatérnek a magyar szereplők: a bécsi és a stuttgarti Tanz Der Vampire produkciókból Baranya Dávid, Kecskés Tímea, Stróbel Dóra, Héger Tibor, míg a berlini Dirty Dancing produkcióból a főszerepet alakító Rákász Dániel. A díszvendég Gernot Kranner lesz, aki a bécsi Vámpírok bálja előadás sztárja és az 1997-es ősbemutató óta alakítja nagy sikerrel Professor Abronsius szerepét. A jubileumi ünnepen az alkotók közül Cornelius Baltus rendező és Dennis Callahan koreográfus, valamint a belgiumi előadás néhány főszereplője is részt vesz.

A Vámpírokbálja című musicalt 2007 nyarán kezdték játszani Magyarországon. A darab a mai napig teltházas. A szereposztás folyamatosan bővül, és egyben fiatalodik, ezért rendszeresen fedeznek fel új tehetségeket. A főszerepet azonban a kezdetek óta Egyházi Géza alakítja.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!