Budapest a hatodik legkedveltebb konferenciaváros a világon

A hatodik legkedveltebb konferenciaváros lett Budapest a Nemzetközi Konferenciák Szövetségének legfrissebb felmérése szerint a tavalyi évben. A magyar főváros ezzel az eredménnyel két helyet is javított a 2005-ös évhez képest és olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint például Brüsszel, London, vagy Prága. A felmérés nemcsak a városokat, hanem az országokat is rangsorolta, eszerint Magyarország – csakúgy mint tavalyelőtt – 2006-ban is a huszadik helyezést érte el.

Budapest a figyelembe vett 86 nemzetközi rendezvénnyel érte el az előkelő pozíciót.
A ranglistán a városok között Bécs lett az aranyérmes, a második helyen Párizs végzett, a harmadikon pedig Szingapúr. Az országok rangsorában az Amerika Egyesült Államok lett az első Németország és az Egyesült Királyság előtt.

A konferenciaturizmus egyébként tavaly hazánkban az egyik legjelentősebben fejlődő szegmens volt – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében. Tavaly országosan 431 nemzetközi rendezvényt tartottak, ez 26 százalékkal haladja meg az előző évi adatokat. Százezernél is többen érkeztek a konferenciákra és rendezvényekre, ráadásul a résztvevők hosszabb időt is töltöttek el hazánkban a korábbi éveknél, átlagosan négy-öt napot. A helyszínek közül továbbra is a szállodák a legkedveltebbek és a legtöbb rendezvényt orvostudományi témában szervezték.

Minden második eseménynek magyar cég volt a megrendelője. A külföldiek közül a legnagyobb érdeklődést az Egyesült Királyság mutatta, amely a rendezvények tíz százalékát kezdeményezte. A konferenciákon mégis főként magyar delegáltak vettek részt, de sok volt a német és brit vendég is.Sporthírek