Budai megbabonázta a csatárokat

Budai megbabonázta a csatárokat
A Ferencvárost látta vendégül az MJJSE jégkorongcsapata pénteken este a Népkertben.

Az ob I első fordulójában, január 22-én egy „ötössel” küldték haza a zöldeket Petresék, akiknek így megvolt a lelki alapjuk az újabb sikerhez. A vendégek ugyanakkor egy „gyilkos sorozatban” voltak, ugyanis ezt megelőzően már két meccset is játszottak a héten, hétfőn és szerdán.

Az első percek enyhe fővárosi fölénnyel teltek el, két-három próbálkozással vegyítve. Az idő múlásával aztán kiegyenlítődött a játék, mígnem a 8. percben az MJJSE harmadába bekorcsolyázó McLaughlin egy szép csuklómozdulatot követően kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A hangulat a lelátón és a jégen is kezdett forrósodni, amit egyrészt mutattak a palánkra lökések és az a tumultus, meg kisebbfajta csetepaté, amely az FTC kapuja előtt játszódott le a 9. perc végén. Ezért büntetést kapott Strengell és a budapesti hálóőr, Budai is, utóbbiét azonban Marosi ülte le. A harmad záró részében jobbára Budainak kellett figyelnie. A Macik több helyzetet is felmutattak, a 18. perc végén Tóth A. óriási helyzetbe került, de elrontotta.

Két Maci-löket indította a második felvonást, majd a 23. perc kezdetén Hoffmann másolta le társának első gólját: a hazai harmad közepéről nem túl erős bombát eresztett meg, de Bálizson ez is kifogott. Mayer Péter azonnal lehozta bizonytalankodó kezdőkapusát, helyére Duscheket küldte be, aki nem sokkal ezután jól mutatkozott be. Ezt követően a Jegesmedvék csapata diktálta a tempót, az adódó helyzeteket (Tóth A., Hajós és Saluga révén) nem tudták értékesíteni, leginkább amiatt, mert a Ferencváros hálóőre, Budai K. válogatott formában védett. Szinte pergőtűz alatt volt a zöld-fehér ketrec, de a szerencse nem állt akkor sem a házigazdák mellett, amikor Tóth A. körbekorcsolyázta a kaput és a rövidsaroknál próbálta begyömöszölni a korongot a hálóba. Az örök törvény ezúttal is beigazolódott, mert a 37. percben Feil kapott kiváló korongot két ember között, amit a bal felső sarokba küldött (0-3). Ekkor már csak húsz perce maradt a Maciknak ahhoz, hogy egyáltalán gólt érjenek el.

A záró harmad elején sorra kapta a kiállításokat a Ferencváros, ezzel nagyobb esélye nyílt a Jegesmedvéknek a gólszerzésre, de ez csak esély maradt, mivel a passzoktól, és attól, hogy sikerült felállniuk, nem tudtak tovább lépni. „Ezt nem hiszem el” – sóhajtott több szurkoló is egyszerre, amikor Budai újabb bravúrt mutatott be. A fővárosiak biztos előnyük birtokában már okos játékot mutattak be, jó párszor csak az üres területre bekorcsolyázva múlatták az időt. A megtört és teljesen leengedő Jegesmedvéket még kétszer mattolták a budapestiek, akik teljesen megérdemelten szerezték meg a pontokat.

A zöld-fehér napok ezzel nem múltak el, ugyanis a Macik vasárnap is a Ferencvárossal, találkoznak, csak akkor már Pesterzsébeten, 17.30-tól.

Jegyzőkönyv

Jégkorong OB I, 5. forduló

Miskolci Jegesmedvék JSE – FTC Corner MoneyGram 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

MJJSE: Bálizs – Láda B., Cizek, Saluga, Strengell, Petres, Egri, Láda B., Popovics, Fekecs, Sijka, Hetényi, Maklári, Tóth A., Hajós, Sike, Budai, Nagy G., Kis A., Urbán, Dányi, Duschek (cserekapus). Vezetőedző: Mayer Péter.
Ferencváros: BUDAI – Kauttonen 1 (1), Székely-Mádai (1), Hegyi 1 (1), MCLAUGHLIN 1 (2), FEIL 1, Rencz (1), Flinta, HOFFMANN 1, Jánosi, Schellin (1), Holló, Barabás, Nagy L., Rajz, Marosi, Szilágyi, Ozsváth, Gergely, Rosztocsil, Fekete, Hortay (kapus). Vezetőedző: Szergej Oreskin.

Kiállítások: 4, ill 14 perc.

Mayer Péter: – Megint gólképtelen hazai meccs, nulla kapusteljesítmény és egyéni hibák számtalan esetben.
Szergej Oreskin: – Köszönöm a csapatnak, mindenki nagyon akarta a győzelmet. A harmadik harmadot leszámítva fegyelmezetten játszottunk és a kapusunk is nagyon jól teljesített. A múltkor az Újpest ellen „összeestünk”, ám szerencsére gyorsan visszajöttünk.

Népkerti jégcsarnok, 1000 néző. V.: Kincses, Soós, Nagy A.