Budai Gyula a legfőbb ügyészhez fordult Juhász Ferenc ügyében

A legfőbb ügyészhez fordult az elszámoltatási kormánybiztos Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter ügyében. Budai Gyula furcsának tartja, hogy már egy évvel ezelőtt terhelő vallomást tett a Honvédelmi Minisztérium vesztegetési ügyeinek egyik gyanúsítottja Juhász Ferencre, ám őt még tanúként sem hallgatták meg az ügyészek azóta.

Budai Gyula a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy hónapok óta folytatnak vizsgálatot a Honvédelmi Minisztérium vesztegetési ügyeiben, elsősorban Fapál László korábbi államtitkár megbízási szerződéseit nézték át. Közben kiderült, hogy az ügyben nyomozó katonai ügyészeknek már egy éve vallomást tett az egyik gyanúsított Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter kapcsán – ahogyan erről a HírTV is beszámolt. A dandártábornok azt állította, hogy Fapál László jelentős mennyiségű vesztegetési pénzt adott át Juhász Ferencnek.

Az elszámoltatási kormánybiztos furcsának nevezte, hogy bár a vallomás egy éve volt, a katonai ügyészek azóta sem hallgatták meg még tanúként sem Juhász Ferencet. Éppen ezért Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult és az iratok átadása után arra kérte, hogy vizsgálja ki az ügyet. Budai Gyula szerint ugyanis mást ilyen jellegű vallomás után már meghallgattak volna.

Juhász Ferenc korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta: tud a vallomásról. Szerinte azonban ha volna bizonyíték vagy valami is igaz lenne a történekből, őt már “pórázon vezették” volna el.Sporthírek