Búcsúzik Várpalotától a Pannónia Fesztivál

Idén nem Várpalota ad otthont a Pannónia Fesztiválnak, mert a szervezõk nem tudják teljesíteni a város által szabott feltételeket. A település ugyanis 4 millió forintos bérleti díjat kér idén a Cseri- parkerdõért, amit a szervezõk nem tudnak kifizetni.

A 4 napos 100 ezer embert vonzó szabadtéri Pannónia Fesztivált évek óta Várpalotán a Cseri- parkerdõben rendezik. A város eddig sem a helyszínért nem kért pénzt, sem pedig a jegybevételekbõl nem részesült. Idén azonban 4 millió forintos bérleti díjat kér a város a szervezõktõl.

A fesztivál fõszervezõje azt mondja, ezt a pénzt három hónappal a fesztivál elõtt már nem tudják elõteremteni, képtelenek teljesíteni a város feltételeit. Mázló Imre a Független Hírügynökségnek elmondta, felajánlották azonban, hogy jövõ évtõl a jegybevételek árának 5 százalékát a városnak adják, ezt azonban a képviselõtestület nem fogadta el. Mázló Imre elmondta, több település is megkereste õket, ahol szívesen látnák a fesztivált, egyelõre keresik a megfelelõ helyet. Hangsúlyozta, a fesztivált mindenképpen megtartják, több helyszín közül választhatnak és néhány napon belül eldõl, hogy idén melyik település ad otthont a Pannónia Fesztiválnak.