Friss hírek

2009.11.04. 05:59

Kitiltották Fidzsi legfõbb küldöttjét Új-Zélandról

<p>Új-Zéland hatóságai szerdán bejelentették, hogy kitiltották az országból a Fidzsi-szigeteki Köztársaság legfõbb küldöttjét. A diplomáciai lépés állítólag válasz arra, hogy a csendes-óceáni katonai rezsim szintén kitiltotta területérõl Új-Zéland és Ausztrália követeit.</p>

A Fidzsi-szigeteket irányító katonai rezsim vezetõje, Voreqe Bainimarama szerint azért utasította ki a követeket, mert õk állítólag rosszul bántak a Fidzsi-szigeteken azokkal a bírókkal, akik el akartak utazni látogatóba Ausztráliába és Új-Zélandra. A két állam korábban utazási korlátozásokat vezetett be a Fidzsi-szigeteki Köztársasággal szemben. Ausztrália és Új-Zéland nem támogatja ugyanis a Fidzsi-szigeteket irányító Bainimaramát, aki 2006 decemberében puccsal döntötte meg a választott kormány hatalmát..

A Fidzsi-szigetek a Csendes-óceánon, Új-Zélandtól körülbelül 2000 kilométerre északra találhatóak - két nagy és sok apró szigetrõl van szó. A 322 sziget közül csupán 106 lakott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!