Búcsút int a sportágnak a megyei hátország ikonja

Akt.:
A Felsőzsolca elleni hazai vereség után távozott az elnök
A Felsőzsolca elleni hazai vereség után távozott az elnök
Edelény – Bejelentette távozását Szilvai Attila, az Edelényi FC tekintélyes elnöke.

A megyei első osztályú bajnokság 11. fordulója keretében az Edelény hazai környezetben 6-3-as vereséget szenvedett Felsőzsolcától. A Bódva-völgyiek elnöke (aki civilben majd’ három évtizede Tomor polgármestere), Szilvai Attila ezt nyilatkozta: „A csapat és a játékvezetés végérvényesen meggyőzött arról, hogy ezért a futballért élni és nem meghalni kell. Harmincnyolc évi sportvezetői tevékenységem ma véget ért. Minden szép és fájó emlékkel, igazi sportbarátként kívánok mindenkinek jó egészséget és további sportsikereket.”

A gárda nem érdemli meg, hogy játékához a nevemet adjam.” Szilvai Attila

Töredékét adták

Mivel a sportág egyik emblematikus alakja korábban is lemondott már néhányszor és mégis maradt, egy nap gondolkodási időt „adtunk” nyilatkozatára. Szilvai Attila azonban nem változtatta meg elhatározását:

– Nem hirtelen felindulásból beszéltem – közölte. – Tudom, hogy elhatározásomnak súlya van, de valakinek el kell vinnie a „balhét”. Az eredménytelenséget nehezen viselem, jómagam egész életemben a maximumot nyújtottam, erre törekedtem, de most eljutottam odáig, hogy elég volt. Most felhívtam a figyelmét a közösségnek, amely megtudja, hogy mit jelent elveszítenie valakit. Az a szilárd véleményem, hogy a csapat hozzáállása sok kívánnivalót hagyott maga után, a fiúk hetek, sőt hónapok óta csak a töredékét adták képességüknek, és becsapták önmagukat. Amit a meccs után kijelentettem, komolyan mondtam, a gárda nem érdemli meg, hogy ehhez a produkcióhoz a nevemet adjam. A romlás, a közömbösség, uram bocsá’ a posvány engem nem érdekel.

Átadja a helyét

Szilvai Attiláról – a labdarúgó-vezetőről – sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy könnyen feladja a harcát. A futballban töltött évtizedei alatt csapataival a körzeti (megyei hármas) sorozattól kezdve a második vonalon át a megyei elitig bajnoki címeket és dobogós helyezéseket ért el, azaz sokat kapott a focitól, de sokat is adott ennek a műfajnak, így kétségtelen, hogy hiányozni fog.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

– Mivel mindennel baj van, a napokban átadom a helyem – folytatta. – A családom örül, hogy erre a döntésre jutottam, de aggódik is értem, hogy miként fogom átvészelni a futballmentes időszakot. Mert az tény, hogy az életemben nagy törést hoz ez az állapot. Hamarosan előkészítem a váltást, arra törekszem, hogy a lehető legrövidebb időn belül tartsanak választást a klubnál. Mindenre van megoldás, nincs pótolhatatlan ember, az idő és az élet pedig majd igazolja a dolgokat, azaz elhatározásom helyességét, vagy azt, hogy esetleg tévedtem. Edelényben biztos az anyagi háttér, jók a tárgyi körülmények, ennek következtében nem lepusztult klubot vesz majd át az utódom. Azt még nem döntöttem el, hogy járok-e majd meccsekre, és azt sem tudom még, hogy hová, milyen területre sodor majd az élet, én ugyanis nem tudok tétlenül ülni.

Kolodzey Tamás


Ők mondták

– Nekem meglepő ez a történet – mondta Szlifka Csaba, az Edelényi FC csapatának edzője. – Nélküle nehéz lesz a jövő, abban bízom, hogy Szilvai Attila azért támogatóként mögöttünk marad.

– Nagyon sajnálom, hogy erre az elhatározásra jutott, hiszen az edelényi foci újjáélesztésében elévülhetetlen érdemei vannak – jelentette ki Németh Attila szakmai igazgató.


Önnek melyik a kedvenc csapata a B.-A.-Z. megyei I. osztályban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Illusztráció
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójában vasárnap két meccset játszottak. [poll id="1486"] Karcsa – Bánhorváti 1-0 (0-0) Karcsa, 120 néző. V.: Dósa. Karcsa: Dankó – Petercsák, Rostás, Horváth, Rendes (Fodor), Dakos, Váradi I., Matisz, Petró, Kovács, ifj. Petercsák. Játé...

Fotó:  Ádám János
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 11. fordulójában szombaton hat mérkőzést rendeztek meg. [poll id="1486"] Bogács – Szendrő 6-0 (3-0) Bogács, 100 néző. V.: Haraszin. Bogács: Bencsik – Pál, Molnár, Gál, Sivák (Kovács), Czeglédi, Dudás, Szeberin, Fuckler, Stefanecz, Bálint. Játékos...

Bőcs vs. Bogács - illusztráció
Miskolc - Elkészítették a 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idényének a sorsolását és órarendjét. [poll id="1486"] 1. forduló (augusztus 12–13.) Sz, 17.00: Onga – Encs Sz, 17.00: Bánhorváti – Ózd Sz, 17.00: Szendrő – Sajóbábony Sz, 17.00: Bog...