Búcsú dr. Vachter János főorvostól

Akt.:
Búcsú dr. Vachter János főorvostól
Búcsú dr. Vachter János főorvostól
Miskolc – A kórház vezetése is búcsúzik dr. Vachter János nyugalmazott osztályvezető főorvostól.

A Borsod Abaúj- Zemplén Megyei Kórház Vezetése és dolgozói szomorúan búcsúznak dr. Vachter János radiológus osztályvezető főorvostól, aki 15 évig vezette Megyei Kórház Klinikai Röntgen Osztályát.

Főorvos úr 1939-ben született Rátkán. A sárospataki Rákóczi Gimnáziumban érettségizett 1957-ben. 1963-ban végezte el a Debreceni Orvostudományi Egyetem karát „magna cum laude” minősítéssel. 1963-1967 között a DOTE Nőgyógyászati Klinikáján dolgozott, itt nőgyógyászati szakvizsgát tett. 1970-ben a sugaras eljárások szakorvosa lett, majd 1967-1982 között a DOTE radiológia intézetének oktatója.

1982-ben megkapta az egyetem „PRO UNIVERSITATE” KITÜNTETÉST.

1982-ben elvállalta a Dunaújvárosi Kórház Röntgen Osztályának vezetését, ahol 1992-ig tevékenykedett.

1992-ben a Miskolci Megyei Kórház Röntgen Intézetében a Sebészeti Röntgen Osztály osztályvezetőjeként folytatta munkáját.

Főorvos úr a hagyományos radiológia híve és nagy szakértője volt, az átvilágítás minden fortélyát ismerte. Pályafutása alatt végig arra törekedett, hogy a radiológiai osztályok, a diagnosztikai osztályok és a betegellátó osztályok együtt gondolkodva jussanak el a beteg számára leghatékonyabb terápia alkalmazásáig. Jelentős szerepet vállalt a radiológus szakorvosképzésben. Nyugdíjba vonulását követően a sokéves gyakorlati tapasztalatára, szakértelmére a kórház vezetése mindig is számíthatott.

Főorvos úr emlékét örökre megőrizzük!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Vezetése –