Brutális állatkínzás Borsodban – Gyerekek verték agyon a kutyát Dámócon (18+)

Akt.:
Brutális állatkínzás Borsodban - Gyerekek verték agyon a kutyát Dámócon
Brutális állatkínzás Borsodban - Gyerekek verték agyon a kutyát Dámócon
Dámóc, Miskolc – Bottal vert agyon egy kutyát egy 15 éves fiú és 13 éves testvére Dámócon. A két fiatalkorúval szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat tanúsága szerint a két gyerek 2016. júniusában Dámócon az egyik tanyán tartott kistestű keverék kutyát botokkal kezdték ütlegelni. A fején súlyos, vérző sérüléseket szenvedő állatot ezután a közeli erdőbe vonszolták, ahol egy dróttal egy fához kötözték.

kutya-02

Az állat rövid időn belül „különös szenvedés” után elpusztult.

kutya-03

A kisebbik fiú életkora miatt nem büntethető. Tizenöt esztendős testvérével szemben az ügyészség felfüggesztett fiatalkorúak fogházát és ennek időtartamára pártfogó felügyeletét indítványozta azzal a kitétellel, hogy a bíróság kötelezze a pártfogó által szervezett közösségi foglalkoztató programjában való részvételre.

ÉM-SZB


Kegyetlen kínzás Nagycserkeszen – Hol a büntetés?

Fülöp, a brutálisan megkínzott nagycserkeszi kutya egyetlen hét alatt vált a kegyetlenség elrettentő példájává és az összefogás jelképévé. A németjuhász keveréket egy hete szállították az Állatbarát Alapítvány állatotthonába sokkos állapotban, a műanyag zsinór gyakorlatilag átvágta a nyakizmait, az ödéma miatt hatalmasra dagadt a feje, a védekezőreakcióból pedig arra lehetett következtetni, hogy nem csak éheztették, de súlyosan bántalmazták is.

Légpuskával lőttek kutyára Debrecenben – Megmentették Beni életét, de azóta is mindentől fél

Légpuskával lőtt a szomszéd kutyájára egy debreceni férfi. Azért, mert idegesítette, hogy a kutya rendszeresen átszökött hozzá. Az állat egyik hátsó lábát érte a lövés, szerencsétlen hazamenekült, és a gazdái állatorvoshoz vitték. Túlélte a brutális támadást, a lövöldöző férfit pedig elvitték a rendőrök.

Videó: Lelőttek egy udvaron játszó kutyát Múcsonyban

Az állat az udvaron játszott, amikor meglőtték Múcsonyban. A gazdái azonnal állatorvost hívtak hozzá, de már nem lehetett rajta segíteni. A család feljelentést tett a történtek miatt.

Brutális állatkínzás Budapesten: Zsákba zárták a kutyát, aki lerágta a saját lábait, hogy szabaduljon (18+)

Sokkoló esethez érkeztek a Főnix Állatmentő Alapítvány munkatársai a XX. kerületben: az állatvédők egy zsákot találtak a helyszínen, benne egy csontig fogyott, németjuhász jellegű kutya holttestével.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés


hirdet�s