Helyi közélet

2015.03.25. 18:56

Célba ért a kérés és az adomány

Abaújkér - A szomszéd meghallotta, továbbadta, a pataki polgármester megosztotta, egy régi ismerőse pedig elküldte.

Abaújkér - A szomszéd meghallotta, továbbadta, a pataki polgármester megosztotta, egy régi ismerőse pedig elküldte.

Az óvodás korától agydaganattal élő abaújkéri Sóvári Annamária élettere betegsége miatt meglehetősen beszűkült. Minthogy a mozgása is akadályozott, a kicsi házból, ahol szüleivel él, jószerivel csak az orvosi vizsgálatok alkalmával mozdul ki. Tíz éve, hogy segítséget kért lapunktól a szűkös anyagi körülmények között élő család, azóta többen, többféleképp is nyújtottak segítséget számukra. Az Észak-Magyarországból értesült annak idején Annamária kezelőorvosa is arról, hogy betege egy számítógépre vágyik, s neki ajándékozta az egyik használt gépét. Annamari megtanulta a kezelését, rácsatlakozott az egyik közösségi oldalra is, így tudta tartani a külvilággal a kapcsolatot.

Közeli segítség

Egy ideje azonban időnként 1–2 hétre „eltűnt” az oldalról. Jelezte felénk is: egy újabb gépre volna szüksége, mert a régi lassan teljesen felmondja a szolgálatot. Tanácsoltuk: mielőtt megírnánk, próbáljon a szűkebb környezetében segítségre lelni.

A szomszédból ismerős Debreczeni Katalinhoz, a pataki főiskola munkatársához fordultak, ő pedig a város polgármesteréhez, Aros Jánoshoz, aki a kérést megosztotta a saját közösségi oldalán. Ismerőse, a környékről elszármazott, Németországban élő Váradi Tünde pedig jelezte: küldi is a gépet. Az önkormányzat összeállította, kiegészítette, s tegnap egy ajándékkosár kíséretében át is adta Annamáriának. Ő és a polgármester megmutatták rajta egymásnak kedvenc meséjüket, meghallgattunk egy Madonna-számot is a Zemplén Televízió munkatársaival közösen. Ők megtanították Annamarinak azt is, hol tudja majd elérni a Híradót, amelyben magát viszontláthatja.

Annamari elárulta: az újabb számítógépet leginkább azért várta már, hogy zenét hallgathasson, amire olykor még táncolni is szokott.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában