Friss hírek

2009.09.03. 19:45

A szocialisták szerint Horváth Csaba megbízása veszélyezteti a fõvárosi MSZP-SZDSZ koalíciót

<p>A budapesti szocialisták a koalíciós megállapodás súlyos megsértésének tartják, hogy a fõpolgármester egyeztetés nélkül döntött csütörtökön a BKV felügyeleti jogának átruházásáról. Demszky Gábor ugyanis bejelentette: csütörtöktõl Horváth Csaba fõpolgármester-helyettesre bízza a közlekedési vállalat szakmai felügyeletét.</p>

A budapesti szocialisták megdöbbentõnek tartják, hogy az SZDSZ "belsõ válsága következményeként" a fõpolgármester szakított a 15 éves koalíciós hagyományokkal, és jogkörével visszaélve, megsértette a koalíciós megállapodást - áll Burány Sándor, az MSZP budapesti elnökének és Steiner Pál, az MSZP fõvárosi frakcióvezetõjének csütörtök esti közleményében.

A koalíciós megállapodás felrúgása új helyzetet teremtett, ezért az MSZP budapesti vezetõ testületei értékelni fogják a koalíciós megállapodás megsértése miatt kialakult helyzetet, annak következményeit, és mérlegelni fogják a további együttmûködés formáit - fogalmaznak a közleményben.

A szerdai Koalíciós Egyeztetõ Tanács ülésén nem tudott megegyezni az SZDSZ és az MSZP a BKV-t felügyelõ fõpolgármester-helyettes személyérõl. Megállapodtak viszont abban, hogy mindkét párt visszahívja a BKV felügyelõbizottságából és az igazgatótanácsából a delegált képviselõit.

Hagyó Miklós szocialista fõpolgármester-helyettes hétfõn mondott le a közlekedési társaság szakmai felügyeletérõl. Demszky Gábor fõpolgármester ezután azt közölte: azt szeretné, ha továbbra is a szocialisták látnák el a feladatot. A másik szocialista fõpolgármester-helyettes, Horváth Csaba újságírók elõtt az mondta: ha az SZDSZ és az MSZP illetékes testületei felkérik, akkor elvállalná a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!