Friss hírek

2009.09.04. 05:15

Gyakorlatból éles bevetés - eltûnt embert keresnek Szlovákiában

<p>Egy hónapokkal ezelõtt eltûnt idõs férfit próbálnak felkutatni a speciális kutyás mentõk Szlovákiában pénteken. Az 50 kutya és gazdája egy évente megrendezendõ gyakorlatra készült, ám a szlovák rendõrséggel összefogva éles bevetésen vesznek részt..</p>

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-mentõ Szolgálat elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: péntektõl négynapos, közös gyakorlat kezdõdik Szlovákiában, amelyen a szlovák házigazdákon kívül cseh, lengyel és magyar, speciálisan kiképzett kutyás mentõk vesznek részt. Az elnök hozzátette, a gyakorlatot minden évben megrendezik, ám ezúttal a szlovákok úgy döntöttek, hogy a gyakorlatot a helyi rendõrséggel együttmûködve éles bevetéssé alakítják. A feladat, hogy egy novemberben, az Esztergomtól 40 kilométerre fekvõ falu, Lekér (Hronovce) közelében eltûnt idõs férfit, illetve holttestét megtalálják.

Az 50 fõs keresõcsoportban benne lesz 5 olyan magyar kutya és gazdája is, akik két hónappal ezelõtt megnyerték Romániában a Mentõkutyás Világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!