Friss hírek

2009.09.04. 06:30

Heten meghaltak egy szerb gyárban történt robbanás-sorozatban

<p>Hét ember életét vesztette, amikor robbanások történtek csütörtök este egy észak-szerbiai lõszergyárban - közölték az illetékes hatóságok, hozzátéve, hogy a detonációkban 14 ember szenvedett sérüléseket.</p>

"Hét alkalmazott, hat nõ és egy férfi vesztette életét a robbanásokban" - mondta Ivica Dacic belügyminiszter a B92 televíziónak, miután ellátogatott az uzicei Prvi Partizan lõszergyárba. Hozzátette: a detonációk 14 sebesültjét jelenleg kórházban kezelik.

A helyi rendõrség szerint jóval súlyosabb katasztrófa is történhetett volna az üzemben, az épületben ugyanis nagyjából százan dolgoztak a robbanások idején. A detonációk oka egyelõre ismeretlen, azt a helyszínre rendelt vizsgálócsoport próbálja kideríteni.

A Prvi Partizan lõszergyártó üzem csaknem nyolcvan éve gyárt a szerb hadsereg és a rendõrség, valamint külföldi megrendelõk számára katonai és vadászati lõszereket. Az üzemben mintegy hatszáz ember dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!