Bruce Lee feliratú rendszámtáblát vett egy kínai rajongó

Majdnem egymillió forintnak megfelelő összeget fizetett egy Hong Kong-i férfi egy rendszámtábláért, amin Bruce Lee neve szerepel – írta vasárnap egy Hong Kong-i újság. A vevő még nem tudja, hogy pontosan mire használja fel a közlekedésügyi hatóság által szervezett árverésen megvásárolt rendszámot.

A csak Wong néven azonosított férfi a Sunday Morning Post című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy amikor Angliában tanult, az emberek csak két kínait ismertek:az egyik Bruce Lee volt, a másik Mao Ce-tung. Lee nagyszerű volt, és nagyon sokat tett Kínáért -mondta el a férfi. Wong akár egymillió Hong Kong-i dollárt (23 millió forint) is hajlandó lett volna fizetni a BRUCELEE betűkből álló rendszámtábláért, de azt még nem tudja, hogy mihez kezd vele: előbb még konzultálni szeretne Lee özvegyével.

A San Franciscóban született Bruce Lee a Hong Kong-ban készült harcművész-filmekben játszott szerepeivel vált világhírűvé. Az 1973-ban, 32 éves korában elhunyt színésznek nagy szerepe volt abban, hogy a kung-fu filmek a nyugati országokban is népszerűvé váltak, és megnyitotta a világhírnévhez vezető utat olyan sztárok előtt, mint Jackie Chan vagy Jet Li.