Börtönerotika – a rab is lehet szerelmes…

Miskolc – „Anita! Mindenre esküszöm, hogy levelet csak neked küldtem!” Szerelmes szavak szállnak a miskolci börtön férfi részlegéből a női traktus felé.

Anita! Mindenre esküszöm, hogy levelet csak neked küldtem!” Szerelmes szavak szállnak a miskolci börtön férfi részlegéből a női traktus felé. „Ing, zokni és fájdalomcsillapító” – üvölti a kívánságlistát valaki más a falakon túlra.
A börtön háta mögött gyakran gyülekeznek a házastársak, családtagok, cimborák egy kis csevejre a büntetését töltő elítélttel.

Vaktában kiáltoznak a plexivel fedett ablakok felé, míg végre megtalálják, akit keresnek. A visszhang miatt nehéz megérteni a hangfoszlányokat, ám ők már félszavakból, sőt, látszólag értelmetlen virágnyelven is értik egymást. Szerda délután azonban senkit sem találtunk a büntetés-végrehajtási intézet háta mögött, csak a falra rótt sorok hirdették, hogy a „kintiek” együtt éreznek a rács mögött sínylődőkkel: „Betya, kitartás!”

A szögesdrótok és vastag falak mögött viszont élénk párbeszéd folyt egy női és egy férfi elítélt között. Nem láthatták egymást, pláne nem találkozhattak, így jobb híján a nagyközönség előtt, ordítva ment a romantikázás. Évődés, cinkos kacajok, sikamlós viccek és végeérhetetlen esküdözés zajlott. Nem tudjuk, virágba borulhat-e valaha ez a bimbózó szerelem. Mindenesetre hamarosan utánajárunk, miről folyik leggyakrabban a diskurzus a hűvösen lévők és hozzátartozóik között, no meg mi mindenre van szüksége egy rabnak, hogy földobja kicsit a lakat alatt töltött napokat.

Címkék: , , ,