Bíróság előtt a "fekete sereg" – ítélet 2009-ben várható

Több órán át tartott a vádirat ismertetése és a személyi adatok egyeztetése a Fővárosi Bíróságon, ahol kedden elkezdődött a “fekete seregként” ismert bűnszervezet 27 vádlottjának pere. A vád szerint M. Róbert utasítást adott az alvilágban “Ragyás Tóniként” ismert bűnöző meggyilkolására, a bűncselekményt 2003. augusztusában hajtották végre egy III. kerületi szórakozóhely előtt. A vádlottnak és 26 tárásának a gyilkosságon kívül bűnszervezet létrehozása miatt, egy lövöldözésbe torkollott bandaháború és egy vidéki vállalkozó megfenyegetése miatt is felelnie kell.

Az öttagú bírói tanács várhatóan csak 2009-ben hoz ítéletet, ugyanis a szövevényes ügyben 13800 oldalnyi nyomozati anyag készült és az ügyészség indítványára 220 tanút idéznek majd be. A vádlottak padján a nyolc általános iskolát végzett, többszörösen büntetett férfiakon kívül két ügyvéd, és egy külföldi férfi is szerepel, aki fegyvercsempészet miatt 10 éves börtönbüntetését tölti éppen.

A tárgyalások szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlanak majd, a keddi tárgyaláson is több golyóálló mellénybe öltözött rendőr állt őrt a tárgyalóteremben és a folyosókon.

A tárgyalásokat az ítélkezési szüneten kívül általában minden héten kedden tartja majd a bíróság.