Bronzért játszhat a DKSK

Bronzért játszhat a DKSK
A női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében, Sopronban a Diósgyőr a Szeged ellen meccselt a döntőbe jutásért.

A 19 órakor kezdődő diósgyőri érdekeltségű elődöntő előtt rendezték meg a Sopron – Pécs összecsapást, amelyet a hazai pálya előnyeit élvező zöld-sárgák nyertek meg 57-53 (13-10, 17-19, 12-10, 15-14)-ra, így az már a vasárnapi, későbbi párharc előtt eldőlt, hogy húsvét hétfőn 18 órától az MKB Euroleasing Sopron az aranyéremért mérkőzhet, a MiZo-Pécs pedig a bronzéremért szállhat harcba 15.30-tól.

A DKSK-ban nem szerepelhetett a cseh irányító, ugyanis Tereza Brantlová a csapat szombati edzésén megsérült és nem tudta vállalni a játékot. A túloldalon a szegediek komplett együttessel készültek az összecsapásra.

Érdekes módon oldották meg a rendezők a szurkolótáborok elkülönítését: a szegedi és a diósgyőri ultrákat egy szektorba helyezték el, két sor üres szék jelentette a demarkációs vonalat. Az 1-2 tucatnyi DKSK drukkernek ez azonban nem okozott gondot a ráhangolódásnál, már a meccs előtt erőből biztatták kedvenceiket.

Az első találatot a piros mezes Diósgyőr érte el a kényszerirányító, Borecká jóvoltából, de erre Török egy triplával válaszolt, majd Kajdacsi vágott be két büntetőt (5-2).

A 3. percben Fodor gyűrte a gyűrűbe a labdát, majd Tomova a palánk alatt fordult be gólt érően (7-4). Az 5. perce elején Tyler egy triplával hozta egálra a meccset (7-7).

Borecká büntetőjével újra a piros-fehéreknél volt az előny, majd Tomova faultos kosarával fordítottak a szegediek. A DKSK hátrányát Imbergerová nullázta le, egy támadólepattanó megszerzése és értékesítése után (10-10) – a 6. percben.

A 8. percben Imbergerová dobhatott két büntetőt, újra kettővel vezetett a Diósgyőr (10-12). A szegediek hárompontos kísérletei rendre célt tévesztettek, a lepattanók pedig a DKSK statisztikáját gazdagították. Fürész E. büntetői után lett ismét egyenlő az állás (12-12).

A folytatásban Keller, Fürész E. majd Borecká szerzett akciókosarakat, aztán újra Fürész E. következett, aki a triplavonal mögül talált be (17-16) – vége az első negyednek.

A második játékrész elején Tyler centerezett be egy gólt, amire Tomova válaszolt a túloldali palánk alól (19-18). Papp P. játékvezető nézett el egy labdát a DKSK kárára, de ebből nem szerzett pontokat a Szeged.

Borecká két büntije közül egy volt jó, majd Imbergerová megkapta harmadik faultját. 19-19-nél a Szeged két időt.

Török is kettőből egyezett a büntetőknél, aztán Fürész E. talált be a palánk alól (22-19). Nem sokkal később egy leindítás után Tomova szerzett újabb duplát. És ennél a pontnál, 24-19-nél Tapodi Péter kért időt a 15. percben.

A DKSK triplakísérletei kimaradtak, nem így Fürész E. ilyen távolságról eleresztett dobása (27-19), ami után nem sokkal ugyanő büntetőkből alakította 10 pontosra a különbséget (29-19).

Kovács K. faragta a hátrányt egy középtávolival, majd Keller duplája után 29-23-ra alakult az eredmény.

Ismét Fürész E. volt eredményes, büntetőből, majd Borecká akciógólt szerzett. A 29. perc végén ismét Fürész E. büntetői következtek (33-25).

A második játékrész hajrájában Keller büntetőzött, majd Mészáros is betalált (35-27). 18 másodperccel a hosszú szünet kezdete előtt szegedi időkérés miatt állt a játék.

Imbergerová jó ítélet végrehajtónak bizonyult, az utolsó másodpercben Borecká hagyott ki egy ziccert (35-29) – vége a második negyednek.

A harmadik játékrész Fodor kettesével kezdődött, majd Török gyalogolt végig a pályán és vágta be az általa megszerzett labdát. A folytatásban Borecká dupláját láthatták a nézők (37-33).

A 22. percben Borecká két büntit vágott be, majd Fodor is ugyanezt tette, és ezzel egyenlő lett az állás (37-37).

Tomova is kétszer egy-egy pontot szerzett, aztán Kajdacsi volt eredményes (41-37).

A hátrányt Fodor hármasa minimalizálta (41-40).Két gyors szegedi találat közül a másodikat Kajdacsi érte el, majd Tomova következett egy duplával. 48-40-nél kért időt TapodiPéter a 26. percben.

Vrancseva duplájával másodszor is 10 lett közte, aztán Imbergerová találata következett (50-42). Utána pedig Fürész E. szórt be egy újabb triplát, majd Vrancseva két büntetőt értékesített (55-42).

A 28. percben Kajdacsi centerezett be egy gólt, amely után Kovács K. egy pontot ért el. Imbergerová is megkapta negyedik személyijét, ezt követően hibázta el az első büntetőjét Fürész E. A folytatásban Tyler dobása landolt a gyűrűben, majd a Fürész Emőé (60-45).

A harmadik játékrész utolsó percében Tyler szorgoskodott össze 4 pontot (60-49) – vége a harmadik negyednek.

Fodor két büntetőt jegyeztetett a neve mellé, majd egy triplát is bevágott (62-54), ami után szegedi időkérés következett.A záró tíz perc első találatát a Izsák szerezte a 33. percben (62-49).

Ki más szerezhetett volna kosarat, mint Fürész E., aki ezzel 27-re növelte sajátjai számát. Válaszként Imbergerová vágott be két büntit (65-56).

Újból Fürész E. hármasa következett (68-56). A 36. percben Imbergerová kipontozódott.

3 perc 9 másodperccel a vége előtt a DKSK kért időt.

Borecká hagyott ki két büntetőt. A Szeged egy percen át folyamatosan támadhatott, mert a lepattanókat folyamatosan összeszedték. 90 másodperccel a vége előtt: 68-56.

Tomova két büntetőt rontott. Az utolsó percben Kajdacsi csak egyet. Borecká szépített (69-58), Szlimák is betalált (71-58) – vége a mérkőzésnek.

A Diósgyőr hétfőn a bronzért játszik a Péccsel, az első helyért SopronSzeged összecsapást rendeznek a női kosárlabda Magyar Kupában.

Jegyzőkönyv

Szeviép-Szeged – DKSK Miskolc 71-58 (17-16, 18-13, 25-20, 11-9)

Sopron, 800 néző. V.: Papp P., Király L., Szilas.
Szeviép-Szeged: Török (6/3), FÜRÉSZ E. (30/15), Mészáros (2), TOMOVA (16), Kajdacsi (9). Csere: Vrancseva (4), Russai (-), Izsák (2), Szlimák (2). Edző: Peresztegi Nagy Ákos, Donkó Orsolya.
DKSK Miskolc: BORECKÁ (14), FODOR (14/6), Kovács K. (3), Keller (6), Tyler (11/3). Csere: Imbergerová (10), Szávuly (-), Havasi (-). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.

Kipontozódott: Imbergerová a 36. percben.

Tapodi Péter, a DKSK szakvezetője: – Az irányítónk fegyelmezetlensége, és az ezzel együtt járó, sérülés miatti kiesése gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat. A többiek minden dicséretet megérdemelnek.