Bródy János a Lovardában

Bródy János
Bródy János
Debrecen – A hazai zenei élet egyik meghatározó, stílusformáló alakja, Bródy János Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész koncertezik április 16-án a Lovardában.

Nehezen lehetne olyan magyar embert találni, aki a 20. századi magyar nyelvű popzene megteremtőjét, legelhivatottabb képviselőjét, Bródy Jánost ne ismerné. Dalain több generáció is felnőtt, az aktuális retro-őrületben pedig a legfiatalabbak is közel kerülhetnek munkásságához.

Ki ne énekelte volna már valamikor életében az Újra itt van, az Utcán, a Lökd ide a sört vagy a Little Richard című számokat, amelyek mind Bródy János szerzeményei. A legendás Illés és Fonográf zenekarok zeneszerzője, előadója olyan időtálló dalokat adott nekünk, amelyek a mai napig aktív részesei a kultúránknak, a középiskolai szerenádok kihagyhatatlan elemei az Illés és Fonográf zenekarok alkotásai, sőt a külföldi egyetemeken magyarul tanuló diákok is sokszor ezekből a dalszövegekből, felvételekből tanulnak meg bizonyos magyar nyelvtani formákat, mondatszerkesztési szabályokat, amellett, hogy megismerik a 60-as, 70-es évek magyar könnyűzenei alapműveit.

Bródy János, a Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész tavaly ünnepelte 60. születésnapját, de a színpadon a 60-as évek végének fiataljából sugárzó elhivatottságot láthatjuk rajta. Ezt április 16-án, hétfőn este a Lovardában személyesen is átélhetjük.

A koncertre jegyek elővételben a Napló-székházban (Napló-előfizetőknek kedvezményesen), a Mezonban, a Pont Irodában és a Tourinform Irodában válthatók.

Sz. L.

Címkék: , ,