Friss hírek

2010.03.05. 08:13

Újraindulnak a hóágyúk a magyar hegyekben

<p>Újra elindították a hóágyúkat a legnagyobb magyar síterepeken, így a szokásosnál jóval hosszabb lehet az idei síszezon. A február végi tavaszias idõben szinte az összes hó elolvadt a hegyekben, a mostani lehûlésnek köszönhetõen azonban újra lehet hóágyúzni - írja a SíTV.</p>

A hóágyúzásnak köszönhetõen jelenleg három helyen lehet síelni az országban, a Mátrában Kékestetõn, a mátraszentistváni Síparkban, valamint a Bakonyban, az eplényi Síarénában. A pályákon 60-70 centimétert is eléri a hó vastagsága. Az elõrejelzések szerint a következõ napokban marad a szokásosnál hidegebb idõ, így a hó megmaradhat. Arra azonban nincs sok remény, hogy a hóágyúkkal nem rendelkezõ pályákon, mint például Bánkúton újra el lehessen indítani a felvonókat. Az már biztos, hogy a március 15-i hosszú hétvégén is több sípálya nyitva lesz, sõt az is elképzelhetõ, hogy idén még áprilisban is lehet majd síelni a magyar hegyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!