Friss hírek

2009.01.22. 13:45

Milliós bringalopás Dunaújvárosban

<p>Tavaly augusztus óta több mint egy millió forint értékben lopott kerékpárokat egy pusztaszabolcsi fiatalember. Összesen 17 biciklit vitt el, mindet Dunaújvárosból. Volt amelyiket alkatrészként adta tovább. A 20 éves férfit kedden elfogták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.</p>

Még 2008 augusztusában tűnt el az első, 70 ezer forintot érő bicikli, egy dunaújvárosi lakótelepi lakás földszintjéről. Ezután egyre többen jelezzék a helyi rendőröknek, hogy nagy értékű kerékpárjuk eltünt. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint az akkor még ismerten tolvaj hasonló értékű bicikliket vitt el, ráadásul a lopások is szinte ugyanúgy történtek. A város lépcsőházait szemelte ki, többször az ötödik emeletig is felmerészkedett és lopott egy áruház tárolójából is. Összesen 17 biciklit vitt el, némelyik 100 ezer forintnál is drágább volt.

Végül egy szerencsés véletlennek köszönhető, hogy lebukott. Az egyik károsult ismerőének az tűnt fel, hogy egy biciklin az barátjától lopott kerékpár alkatrészeit látta. Szóltak a rendőröknek, akik kiderítették, hogy aki a kerékpárt használta korábban hitelre akart vásárolni, amitől később elállt. Adatai azonban megmaradtak. A lakásának pincéjében két lopott biciklit is találtak. A tényleges tolvajhoz ezután jutottak el. A 20 éves pusztaszabolcsi fiatalembert 17 bicikli ellopásával gyanúsítják, több mint egy millió forintnyi kárt okozott. Őrizetbe vették, arról, hogy előzetes letartóztatásba kerül-e, a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!