Friss hírek

2010.01.28. 10:56

Nyolc áldozat egy illegális autóversenyen Kuvaitban

<p>Nyolc kuvaiti fiatal vesztette életét, 14-en pedig megsebesültek, amikor tömegkarambol történt egy hétfõ éjszakai illegális autóversenyen - közölték kedden a kuvaiti hatóságok és szemtanúk. A sérültek közül többeket kritikus állapotban szállítottak kórházba.</p>

Szemtanúk szerint a Kuvaitvárostól húsz kilométerre nyugatra fekvõ Doha faluban rendezett éjszakai autóversenyen több tucatnyi fiatal vett részt versenyzõként és nézõként. Két kocsi azonban kicsúszott a pályáról, elgázolt több nézõt, majd belerohant négy, a pálya mellett parkoló autóba. A balesetben eddig 8-an vesztették életüket, de félõ, hogy az áldozatok száma emelkedni fog, mert hét fiatalt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Kuvaitban viszonylag rendszeresek a mostanihoz hasonló illegális autóversenyek. Az olajban gazdag országban igen magas a gépkocsik száma: az állam 1,1 millió lakosára nagyjából 1,4 millió autó jut. Az öböltérség államában sok a közúti baleset is: évente 400 ember veszti életét és több ezren sebesülnek meg különféle karambolokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!