BRFK: tagadja a gyilkosság elkövetését a fővárosi késelés gyanúsítottja

Budapest – Tagadja a gyilkosság elkövetését a keddi fővárosi késelés gyanúsítottja – erről Terdik Tamás, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A rendőr ezredes közölte: a 24 éves gyanúsított azt állítja, hogy egy másik férfi követte el a bűncselekményt a XVIII. kerületben, ő pedig sokkot kapott a vér látványától, ezért hajtott el a középkorú férfi gépkocsijával. Terdik Tamás kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított bizonyíthatóan megpróbálta betuszkolni áldozatát a kocsiba, ám nem járt sikerrel, és erre magyarázattal sem szolgált.

A rendőrség az emberöléssel gyanúsított fiatalember és 22 éves, bűnpártolással gyanúsított élettársa előzetes letartóztatására is előterjesztést tesz.

Terdik Tamás felidézte: kedden késő este kapták a jelzést arról, hogy a XVIII. kerületben, a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződésénél egy középkorú férfit életveszélyesen megszurkáltak. A sértettet a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A férfit tucatnyi késszúrás érte, közülük egy a szívét, ez okozta a halálát – mondta.

Az ezredes közlése szerint az elkövető a helyszínen nem hagyott olyan nyomot, amely lehetővé tette volna, hogy rögtön azonosítsák, de már akkor felmerült a nyomozókban, hogy a tettest a sértett kapcsolatrendszerében kell keresni. Elmondta azt is, hogy bűncselekmény után nem sokkal a sértett autójával tankoltak egy XXII. kerületi benzinkúton.

A rendőrség 23 órán belül közterületen elfogta a gyanúsítottat, élettársa már azt megelőzően önként jelentkezett a rendőrségen. Őt azzal gyanúsítják, hogy közreműködött a fiatalember menekülésében.

Kérdésekre válaszolva a rendőr ezredes elmondta: a gyanúsított beszámolója szerint 6 éve szoros baráti viszonyban állt az áldozattal, a valódi ok, a gyilkosság motivációja azonban egyelőre kérdéses. Azt a nyomozók megállapították, hogy a késelést percekig tartó bántalmazás előzte meg.

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a gyanúsított más bűncselekményt – például az autó, illetve az elhunyt értékeinek elvételével – megvalósított-e.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s