Nagyvilág

2010.09.07. 19:49

Új idő-világcsúcs a szalmakrumpli-sütésben: 83 óra

<p>83 órán át készített sült krumplikat egy belga férfi, és ezzel új világrekordot állított fel - közölte kedden a belga média.</p>

Az 53 éves Chris Verschueren, akinek van egy sült krumplit árusító üzlete is, 11 órával múlta felül az eddigi csúcstartót, egy brit férfit, aki 1987-ben állította fel 72- órás rekordját.

"Megégtek az ujjaim, fájnak a lábaim, a csuklóimat pedig alig érzem, de mindez nem számít, enyém a világrekord"- mondta az új csúcstartó a Belga nevű hírügynökségnek.

A rekordkísérletet a múlt pénteken kezdte, Kastelban, és hétfőn este fejezte be. Eközben másfél tonna szalmakrumplit sütött meg, az első 20 óra után pedig tartott egy 100 perces szünetet tusolással és némi testmozgással.

Az új csúcstartónak egy másik rekordkísérlet azonban nem sikerült. Nem tudott eladni 1500 csomag szalmakrumplit. A sütési világcsúccsal azonban beírja nevét a Guinness rekordok könyvébe. A 83 órás munkának más célja is volt: a pénzgyűjtés egy gyerekkórháznak, mivel ötéves fia is beteg a születése óta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!