Brewer (másodszor is) edzésbe állt a DVTK-nál

Alyssia Brewer
Alyssia Brewer - © Fotó: Kozma István
Miskolc – 22 hónap és 17 nap után ismét a piros-fehéreknél dolgozott az amerikai kosaras.

A 2015/16-os évad előtt, 2015. szeptember 1-jén lett az Aluinvent-DVTK játékosa Alyssia Brewer. A 190 centi magas amerikai center a lengyel bajnokságból, a Gorzow együttesétől érkezett, és Miskolcon remek teljesítményével hamar felhívta magát a szurkolók figyelmét az akkor nagy célokért küzdő csapatban.

Fő részese volt

A piros-fehérek abban az évadban a nemzetközi kupaporondon is meneteltek, zsinórban 10 győzelmet aratva a kupában klubtörténelmi csúcsot állítottak fel azzal, hogy bejutottak az Európa Kupa negyeddöntőjébe, és nem mellékesen 22 év után ismét Magyar Kupa-győzelemnek örülhettek, 2016. március 4-én. Az eredményes időszaknak fő részese volt Alyssia Brewer, aki a bajnokságban is a döntő felé menetelő csapatban, a rájátszás első körében, a negyeddöntő második meccsén lépett legutóbb pályára tétmérkőzésen…

A 27 éves kosaras pénteken este visszatért Miskolcra, és hétfőn délelőtt az Egyetemi Körcsarnokban, délután pedig már régi sikereinek helyszínén a miskolci városi sportcsarnokban tréningezett. A csapat régi-új játékosát a két edzés között kérdeztük, elsőként arról, hogy mi jut eszébe 2016. április 2-ról.

– A szekszárdi mérkőzés, és az, hogy sajnos kikaptunk, így kénytelenek voltunk harmadik meccset játszani a negyedöntőben, amelyen Horti Dórit is elvesztette a csapat, illetve az, hogy véleményem szerint ez a két sérülés döntően befolyásolta a bajnokság végeredményét – mondta Alyssia Brewer. – Személy szerint karrierem legrosszabb napja volt, sok jövőbeni lehetőségtől estem el, mint például állampolgárság megszerzése az egyik Európai Uniós országban.

alyssia_brewer_dvtk_kosarlabda_09

Rendben van

Hogy melyik országról volt szó, azt nem árulta el a center, de annyit azért mondott, hogy nem Magyarországról. Az amerikai kosarasnak a jobb térdében szakadt el az egyik szalagja az említett Szekszárd elleni meccsen, az ellenfél csapatának egyik játékosával történt ütközés után.

– Egy éven keresztül tartott a rehabilitáció – válaszolta a kosaras arra a kérdésre, hogy mi történt vele a meccs óta eltelt időszakban, majd így folytatta: – Sokat gyógytornáztam, végigjártam a komoly sérülés után a felépüléshez vezető utat. Visszatértem a főiskolámhoz, akik segítettek nekem, náluk kezdtem el labdázni újra, öt-öt ellen játszani. Úgy vélem, mostanra teljesen rendben vagyok, 22 hónap után készen állok a visszatérésre.

Kíváncsiak voltunk arra is: hogyan került képbe a DVTK-nál?

– Az ügynököm más játékosai miatt folyamatos kapcsolatban áll a DVTK-val, tudomásom szerint Raksányi Krisztinát és Nagy Dórát is ő képviseli, így tőle szereztek tudomást a klub vezetői arról, hogy készen állok arra, hogy mérkőzéseken is pályára lépjek. Mivel a klubnak éppen magas játékosra volt szüksége, elkezdődtek az egyeztetések, és a megbeszélések azzal zárultak, hogy jövök. Most itt vagyok, és azon leszek, hogy ismét segítsem a DVTK-t a kitűzött célok elérésében – mondta Alyssia Brewer.

alyssia_brewer_dvtk_kosarlabda_05

2016. április 2-ről

Alyssia Brewer sérülése után ,,Ez nem kosárlabda” címmel közleményt adott ki a DVTK, amely ezt tartalmazta: ,,A rájátszás szekszárdi mérkőzésének első negyedének végén Hegedűs-Őri Györgyi elütötte játékosunkat, Alyssia Brewert, aki már nem is térhetett vissza a pályára. Sajnos a szekszárdi játékos megmozdulása miatt az elsődleges orvosi szakvélemények szerint Lyssi súlyos térdsérülést szenvedett. A szekszárdiak – szerintük – ,,modern” kosárlabda felfogását megsínylette Horti Dóra is, akit Barber lökött fel a rendes játékidő utolsó percében és fejsérülése miatt a hosszabbításban már nem is tudott pályára lépni. A tegnapi napon beadványban jeleztük aggályainkat a KSC Szekszárd állandó sérülésveszélyt okozó játékstílusával kapcsolatban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez, és kértük a hatályos Fegyelmi Szabályzat alapján a történtek sürgős kivizsgálását elsősorban a további hasonló sérülések megelőzésének reményében.”

A vizsgálatra azonban nem került sor, mert a szövetségtől azt a választ kapta a diósgyőri klub, az esetet megörökítő videó megtekintése után, hogy a látottak fegyelmi eljárás kezdeményezését nem alapozzák meg.

ÉM-BCSAlyssia Brewer a 2016-os Magyar Kupa döntő után a trófeával
Miskolc - A válogatott szünet után hétfőre állhat össze az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata. Csütörtökön este visszatért az Aluimvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatához a szakvezető, Stefan Svitek, aki az elmúlt napokban a cseh női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, és – mint a...