Ébredjünk fel a szörnyű álomból

Ébredjünk fel a szörnyű álomból
Miskolc – Egy ország aggódik Kaszás Attila miatt, akinek továbbra is súlyos az állapota. Kómában fekszik. Nemzeti Színház-beli kollégájával, a Miskolcon született Vida Péterrel beszéltünk.

Nem túlzás: egy ország aggódik Kaszás Attila állapotáért, a remek színészért, rokonszenves emberért, akit hétfőn mentő vitt a kórházba.

Újra kellett éleszteni

Abban, hogy egy perc késlekedés se volt, Stohl András-é az érdem: együtt voltak a Nemzeti Színház konditermében, ott esett össze Kaszás Attila. Stohl azonnal látta, hogy nagy a baj, szájon át lélegeztette kollégáját-barátját.

A Szent István Kórház-ba száguldottak Attilával a mentők, másnap átvitték az amerikai úti idegsebészetre. Állapotáról rendszeresen ad ki jelentést a kórház igazgatója. Ezek a jelentések a Nemzeti Színház honlapján olvashatók
(www.nemzetiszinhaz.hu).

Kaszás Attila színésztársai között van a Miskolcon született, itt két évadot töltött, majd vendégként többször visszatért Vida Péter. Őt kérdeztük pénteken Attiláról.

Vida Péter elmondta: akkor, amikor meghallotta, hogy Attila elájult, majd odarohanva megtudta, hogy ez nem „szokványos” elájulás, hanem, hogy nagy a baj, csak állt döbbenten és tehetetlenül a többiekkel, nem akarva felfogni a valóságot.

Hozzátette: rengeteget gondol rá, hívja vissza, mint azok, akik imádkoznak érte, vagy energiát küldenek neki, illetve aggódó szeretetük ezer jelét adják.

Kaszás Attila öt előadásban játszik, ebből háromban, a Holdbeli csónakosban, a Farsangban és a III.Richárdban Péter is a társa, aki így zárta telefonbeszélgetésünket:
„Úgy érzem azóta, mintha nem lennék teljesen ébren, és azt várom, hogy úgy legyen, mint eddig, Attila betoppanjon, folytatódjanak azok a jó beszélgetések; hogy előbb Ő, aztán mi is ébredjünk fel végre ebből a szörnyű álomból…”

SZG

Kapcsolódó cikkek