Brecus Anonymus idén is "lecsapott" Miskolcra

Brecus Anonymus idén  is "lecsapott" Miskolcra
Brecus Anonymus idén is "lecsapott" Miskolcra
Miskolc – A Kocsonyafesztivál idén is több volt egy egyszerű gasztronómiai rendezvénynél.

A Kocsonyafesztivál szervezői az elmúlt években mindig arra törekedtek, hogy legyen a fesztiválban valami plusz, több legyen mint az előző volt. Idén ezt újra sikerült megvalósítani: Miskolc belvárosában a mohácsi busók vendégjárása fokozta a fesztiváli nyüzsgést. A fesztiváli hangulatot ez évben is az időnként eleredő, már-már megszokottnak tekinthető eső tette próbára, de a Kocsonyafesztivál látogatói ez alkalommal is belső fűtéssel védekeztek a klíma ridegsége ellen: lépésenként árulták a forralt bort és a teát, ami aztán jó sok testet-lelket átmelengetett.

Íz és látvány

A Kocsonyafesztivál természetesen a kocsonyáról is szólt, ez évben is volt íz- és látványkocsonya verseny. Az utcán pedig átlátszóbbat, opálosabbat, szárnyast vagy zöldségféléket, esetleg főtt tojást magukban foglalókat is kóstolhatott a látogató. Most az árak se szálltak el, úgy ötszáz forint körül kapható volt egy-egy adag kocsonya, de komoly érdeklődés mutatkozott a faszén fölött sütött húsok iránt is. A látogatók, miközben egymástól is alig tudtak haladni, időnként megálltak a bódék előtt, ahol az igazán értékes kézműves tárgyaktól a divatbóvlikig minden kapha tó volt. A fesztivál színpadain egymást váltották a különböző műfajok: aki a cigányzenét szerette, éppúgy megtalálta a neki tetsző pódiumot, mint a rockerek, az operett vagy a fúvószene kedvelői.

A Kocsonyafesztivál azonban nemcsak a szórakozásról és a dorbézolásról szólt: idén is tartalmas kulturális és ismeretterjesztő programokkal várták a vendégeket.  

– ÉM-SZP –


Nézőpont: Fesztivál, magunkért

eszak | 2011.02.21 09:25
A Kocsonyafesztivált – főleg politikai okokból – többen támadják. Felteszik a kérdést, kell-e nekünk? Hoz-e Miskolcra turistákat? Szendrei Péter jegyzete.

Kocsonyafesztivál: A hagyományos Kocsonyaőr

eszak | 2011.02.20 08:39
Miskolc – Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács egy évtizede a Miskolci Kocsonyafesztivál Kocsonyaőre.

Téltemetés Miskolc belvárosában

eszak | 2011.02.19 18:32
Miskolc – A fiatalok a zene, az idősebbek a hangulat miatt jöttek.