Bravúros rendőrségi elfogás a cigándi Tisza-hídnál

Akt.:
Cigánd – A búzaföldeken bujkáló és menekülő elkövetőket többek között egy traktor segítségével sikerült elfogni a Cigándi Rendőrőrs munkatársainak.

A lácacsékei elkövetők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében úgynevezett betöréses lopássorozatot követtek el a közelmúltban. A napokban kapott rendőrségi információ szerint három gyanúsított a cigándi Tisza-híd irányából Ricse felé haladt. A gyalogos lácacsékei férfiak amint megláttak egy feléjük közeledő autót azonnal beugrottak a búzatáblába.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Cigándi Rendőrőrsének parancsnoka irányította az akciót. Az összehangolt munka eredményeként a tettesek közül egyet sikerült hamar elkapni. Kettő azonban, ha csak rövid időre is, de egérutat nyert. De a rendőrök egyike a földeken dolgozó traktorra felmászva, úgymond a magasból irányította az akciót. A hathatós útbaigazítás eredményeként a másik két gyanúsítottat is sikerült földre vinni, ami nem volt nehéz feladat, mivel a tettesek kúszva próbáltak elmenekülni.

A bravúros rendőri akció további érdekessége, hogy a Cigándi Rendőrőrs parancsnokának az elfogáskor a helyi közgyűlésben kellett volna beszámolót tartania, azonban a közbiztonság és a szakmai érdekek úgy diktálták, hogy a tolvajok elfogása abban a pillanatban prioritást élvezett.

Információs háttér

A bűnügyi őrizetbe vett elkövetőkkel szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdai Rendőrkapitányság „betöréses” lopás miatt folytat eljárást. A nyomozás adatai szerint lácacsékei férfiak hónapokon keresztül átjártak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ahol több ingatlanból különböző szerszámokat, kisgépeket, gázpalackot, üzemanyagot, munkakábeleket loptak el, majd 2 millió forint kárt okozva ezzel a tulajdonosoknak.

– A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda –