Helyi közélet

2012.10.16. 19:55

Miskolc - Több szervezet elhatárolódik a szerdai felvonulástól

Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) - Miskolc polgármestere, a Fidesz és az LMP helyi szervezete, valamint a megyei roma önkormányzat is elhatárolódott kedden a másnapra szervezett "szélsőséges" felvonulástól.

Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) - Miskolc polgármestere, a Fidesz és az LMP helyi szervezete, valamint a megyei roma önkormányzat is elhatárolódott kedden a másnapra szervezett "szélsőséges" felvonulástól.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben leszögezi, hogy "Nem engedjük csatatérré változtatni az Avast!"

A polgármester megfogalmazása szerint "a szélsőséges erőknek az Avas csak eszköz a saját politikai céljaikhoz. A problémát azonban mi azután is kezelni fogjuk, hogy véget érnek a vonulgatások, és levonulnak a szélsőségek az Avasról."

Az Avason élők egyszerűen rendre és biztonságra vágynak - írta a polgármester, aki felelős magatartásra szólított fel mindenkit. Kriza Ákos hangsúlyozta: az október 17-ei szélsőséges demonstrációk kapcsán minden miskolcinak tudnia kell, hogy az önkormányzat és a rendőrség a rend pártján áll, és"a rendőrség fenntartja a rendet!"

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészében, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét: "elfogyott az emberek türelme" és "Magyarországon ma nincs közbiztonság". Ugyanerre a napra békés demonstrációt hirdetett a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.

Sebestyén László, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elutasítják a "politikai önérdeknek ezt az üres és felelőtlen megnyilvánulását", elutasítják "a jobbikos semmi nem jó politizálást, mert nem rendet teremt, hanem heccel, és végeredményben káoszt szül."

A Lehet Más a Politika városi szervezete szintén úgy gondolja, hogy nem egy parlamenti párt feladata a rendfenntartás biztosítása és az igazságszolgáltatás gyakorlása.

"Úgy gondoljuk, hogy a rendfenntartás a rendőrség, az ítélkezés pedig a bíróság feladata, az elmúlt hónapokban mindkét szerv megfelelően próbálta kezelni az Avas körül kialakult kényes helyzetet" - fogalmaz az LMP közleménye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Roma Önkormányzat közölte: elhatárolódik mindenféle szélsőséges megmozdulástól és megnyilvánulástól, legyen az jobb- vagy baloldali. A szervezet ugyanakkor tudatta: támogatja a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak a cigányság érdekeinek védelmében tett törekvéseit, "amennyiben az kizárólag a cigányság érdekeit szolgálja, pártpolitikától mentesen."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában