Bragmayer és Lehmann kapta Tiszaújvárosban

Balról: Kuttor Csaba, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor és Lehmann Tibor a díjátadást követően
Balról: Kuttor Csaba, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor és Lehmann Tibor a díjátadást követően - © Fotó: BI
Tiszaújváros – A tiszaújvárosi Lehmann Csongor egymás után kétszer kapta meg az IMG elismerést.

Az ifjabb Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért (IMG) pályázati nyerteseinek járó emlékplakettet és a vele járó anyagi támogatást 2017-es teljesítménye alapján Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor vehette át szerdán, Tiszaújvárosban, a Scarpa Étteremben megtartott díjátadón. Az egybegyűlteket Péter Attila, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja, a tiszaújvárosi triatlon-versenyek méltán elismert szpíkere üdvözölte. Az 1998 nyarán vétlen közlekedési balesetben elhunyt kiváló tiszaújvárosi triatlonos, ifj. Márkus Gábor emlékére 1999-ben létrehozott alapítvány azzal a céllal létesült, hogy elősegítse és támogassa a magyar triatlonsport fejlődését, népszerűséget, munkáját, továbbá, hogy biztosítsa a tiszaújvárosi triatlon ifjú tehetségeinek támogatását. A célkitűzésnek megfelelően az alapítvány pályázati úton nyújt segítséget a 23 éves, vagy ennél fiatalabb triatlon versenyzőknek, akik az adott évi versenyciklusban a legeredményesebben teljesítettek. A névadóról, a sportág ötkarikás bemutatkozását jelentő 2000-es Sydney-i olimpiai indulásra is esélyes tiszaújvárosi sport­emberről készült kisfilmből azok is megismerhették Ifj. Márkus Gábor példaértékű sportolói és emberi tulajdonságait, akiknek erre eddig életkoruknál fogva nem volt lehetőségük.

Hat beadvány közül

Márkus Gergely, a kuratórium elnöke, miután köszöntötte a jelenlevőket, köztük az alapítókat képviselő dr. Fülöp Györgyöt, Tiszaújváros alpolgármesterét, Szabó Zitát, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) főtitkárát, Lehmann Tibort, az MTSZ szakmai alelnökét, Zelcsényi Miklóst, az MTSZ elnökségi tagját, Magyar Lajost és Suhajda Józsefet, elmondta, hogy az alapítvány legnagyobb támogatója, egyben a nyugodt működés megteremtője ezúttal is a Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester vezette Tiszaújváros önkormányzata volt, melyért külön köszönet jár. Kijár a köszönet az adójuk 1 százalékát felajánlóknak, a Tiszaújvárosi Triatlon Klubnak és a további szponzoroknak is. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójaként Lausanne-ban dolgozó sportvezetőtől megtudhattuk, hogy országos viszonylatban hat beadvány közül, talán az eddigi legnehezebb, több fordulós, több szempontot mérlegelő egyeztetés után választották ki a nyerteseket.

Szűcs István


Köszönő szavak

Bragmayer Zsanett (575–Equilor Team Újbuda): ,,Köszönöm az alapítványnak, a Márkus-családnak a bizalmat, a lehetőséget, edzőmnek, Kuttor Csabának a sok-sok segítséget, aki nélkül nem lehetnék mai itt. A következő olimpiai ciklus első lépcsőfokaként élem meg ezt a támogatást, mindent elkövetek azért, hogy a jövőben is méltó legyek erre a díjra.”

Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub): ,,Tavaly, amikor először kaphattam díjat az alapítványtól, elhatároztam, úgy dolgozom tovább, hogy ismét átélhessem ezt a felemelő érzést. Idén eddigi legsikeresebb szezonomon vagyok túl, melyért minden „közreműködőnek” hálával és köszönettel tartozom. Remélem a jövőben szintén sikerrel pályázhatok majd, és esélyem lesz az országos díj elnyerésére is.”