Bragato két számot nyert

Bragato Giada
Bragato Giada
Győr – Győrben rendezték meg az előző hét végén a maraton kajak-kenu országos bajnokságot, amelyen megyei sportolók is hajóba ültek.

A legnagyobb sikert a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője, Bragato Giada érte el, aki a női kenusok között két egyéni számot is megnyert. Krucsai József edző tanítványa felnőtt C-1 18 kilométeren, valamint ugyancsak C-1-ben, csak éppen az ifjúságiak 14 kilométerén sem talált legyőzőre.

Ezen eredménnyel a TKKSE fiatal tehetségének minden bizonnyal lehetősége nyílik arra, hogy ott legyen akár mind a három idei „nagy” világeseményen: a pontevedrai maraton Eb-n, a plovdivi ifjúsági és U23-as gyorsasági kontinensviadalon, illetve a minszki gyorsasági korosztályos vb-n. Az újvárosi klub másik kiválósága, Béke Kornél ugyancsak ott volt Győrben, ő nem „maratonozott”, pusztán egy „sima” síkvízi döntőt vívott (K-1 férfi ifjúsági, 22 km), amit biztosan nyert meg klubtársa, Erős Patrik Dániel előtt. Betlenfalvi István, Béke Kornél trénere lapunknak elmondta: Kornél számára ez a győri erőpróba egyfajta felmérő volt az ifjúsági válogatókra, melyek közül az elsőt június 10. és 12. között rendezik meg Szegeden. A Tisza-parti kajakos síkvízen leginkább K-1 1000 méterre készül, de négyesben is induló lehet a későbbiekben.

– ÉM-MI –


Megyei győztesek

Maratoni ob

C-1 női felnőtt 18 km: 1. Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE).

C-1 leány ifjúsági 14 km: 1. Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE).

K-2 leány serdülő (U16), 15 km: 1. Sárközy Kinga, Posta Réka (Miskolci VSC).

MK-1 fiú kölyök (U13), 10 km: 1. Galgóczy Olivér (Tiszaújvárosi KKSE).

K-2 leány kölyök (U13) 10 km: 1. Nagy Anna, Kanyó Viktória (Tiszaújvárosi KKSE).

Síkvízi verseny

K1 fiú Ifjúsági (U18) 22 km: 1. Béke Kornél (Tiszaújvárosi KKSE), 2. Erős Patrik (Tiszaújvárosi KKSE).
hirdetés


hirdet�s