Bragato Giada ifjúsági Eb-bronzot szerzett

Akt.:
Bragato Giada
Bragato Giada
Tiszaújváros, Plovdiv – Kenu 1-es, 500 méteren Plovdivból hoz haza érmet a Tiszaújvárosi KKSE sportolója.

Ezen a hét végén a bulgáriai Plovdivban zajlik a kajak-kenu ifjúsági és U23 Európa-bajnokság, amelyen a Tiszaújvárosi KKSE két versenyzője is részt vesz. A csütörtöki nyitónapon kajak egyesben, 500 méteres távon, az ifjúságiak között állt rajthoz Mannheim Krisztián. Az újvárosi sportoló a 21 fős férfi mezőny egyik selejtezőjében, futamában az 5. lett, 01:46.460-as időeredménnyel, és ezzel bejutott a pénteki elődöntőbe. Ott, a délelőtti futamában egy hellyel lemaradt a fináléba kerüléséről, csak a 4. helyen ért célba 01:42.672-vel. Ennek eredményeként Mannheim Krisztián péntek délután a B-döntőben állhatott rajthoz, ahol 01:56.144-et teljesített, ami a futam ötödik helyére volt elég, így az összesítésben a 14. helyen végzett.

Női kenu egyesben, 500 méteren az ifjúságiak mezőnyében Bragato Giada csütörtökön a 16 fős mezőny első előfutamában az előkelő második helyet szerezte meg, 02:15.372-es idejével, és ezzel közvetlenül a pénteki döntőbe jutott. Csütörtök délután az erős szélben – ami nem sokkal később jégesőt is hozott Plovdivban – 02:37.516-os időt lapátolt össze az újvárosi sportoló, aki a dobogó második fokáért volt harcban az orosz Aliia Almakaevával. Ebben végül kevesebb, mint négytized másodperccel alulmaradt, így bronzérmes lett. A győztes, a fehérorosz Nadzeya Makarchanka ideje 02:32.996 volt, a negyedik helyezett pedig több mint 9 másodperccel maradt le Bragato Giada mögött.

A Tiszaújvárosi KKSE újdonsült Eb-bronzérmese női kenu kettesben, Szigethy Virággal egy egységben ma 200 méteren is rajthoz áll a versenyszám előfutamában.