Brady tovább építi a legendáját

Akt.:
Brady tovább építi a legendáját
© Fotó: AFP
A New England Patriots és a Los Angeles Rams jutott a Super Bowlba.


Magyar idő szerint vasárnap éjszakából hétfő hajnalba nyúlóan lejátszották a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) főcsoportdöntőit. Az NFC-ben az első kiemelt New Orleans Saints szinte végig vezetett a Los Angeles Rams ellen, ám Greg Zuerlein 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, a hosszabbításban pedig egy 57 yardos rúgással a győzelmet is megszerezte csapatának (23–26).

A roppant fordulatos AFC-döntőben 39 másodperce maradt a Kansas City Chiefsnek, hogy mezőnygóllal egyenlítsen a New England Patriots ellen. Ezt meg is tette, ám a ráadásban a Pats nyerte meg a pénzfeldobást, és az addig halovány Tom Brady parádésan irányítva végigvezette csapatát a célterületig, ahol Rex Burhead befutott a győztes hatpontosért (31–37).

Kilencedszer a döntőben

A 41 éves, ötszörös bajnok legenda a pályafutása kilencedik Super Bowljára készülhet (ezzel egyeduralkodó a liga történetének összes játékosát tekintve), csapatával az előző öt évben negyedszer jutott a döntőbe. Brady az első sikerét 2002-ben aratta a csapatával az akkor még St. Louis-i székhelyű Rams ellen.

KM