Bp. Honvéd vs. DVTK – Hajrá gyerekek, a vége most nem volt veletek

Barczi Dávid bánatos volt a meccs után, hiszen gólja ellenére pont nélkül maradt a DVTK Kispesten
Barczi Dávid bánatos volt a meccs után, hiszen gólja ellenére pont nélkül maradt a DVTK Kispesten - © Fotó: Homoky György
A DVTK a Budapest Honvéd vendégeként a hosszabbításban bukott el egy pontot.

A labdarúgó NB I 10. fordulójában szombaton este Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. A találkozó helyszínét, a Bozsik Stadion gyepét az egész napos eső rendesen eláztatta, még a 18:00-s kezdés idején is szemerkélt a csapadék, ami aztán az első félidőben elállt. De ettől függetlenül a bajnoki elején nemcsak a labdát, hanem a víztócsákat is rúgni kellett, ugyanis helyen­ként víz állt a pályán.

Két helyen tért el

A meccs elején a Diósgyőr – amelynek összeállítása csak két helyen tért el az előző hetihez képest: a sérült Koman helyett Barczi, Kovács G. helyett az eltiltását letöltő Lipták került a kezdőbe – apró faultokkal próbálta fékezni a támadásban 4-3-3-at játszó – védekezésben 4-1-4-1-re visszaváltó – hazaiakat. A két csapat az első félidőben mezőnyben, labdabirtoklásban nagyjából kiegyenlített játékot produkált, de a helyzeteket tekintve a DVTK-ban volt sokkal több. A 8. percben Bognár fejese után volt először védenivalója Kemenesnek, egy minutummal később Eperjesi ziccert hagyott ki, majd a 20. percben Kitl lőtt kapufát. Ezekre válaszként csak egy ziccer érkezett a hazai oldalról, igaz, ez égbekiáltó volt, és Nagy G. kihagyta, vagy ha így jobban tetszik, Rados kivédte. Aztán gólt szerzett a Diósgyőr, de a játékvezetői asszisztens szerint lesről, így a 28. percben Németh M. balról érkező jó ívelését hiába fejelte a kapuba Novothny, Szabó Zs. játékvezető nem ítélt gólt (a meccs után Bekő Balázs, a DVTK vezetőedzője szóvá tette, hogy téves ítélet született, hiszen a kapuban kikötő fejest nem előzte meg lesállás, és ezt támasztotta alá a meccsről készült tévés felvétel, amelyet a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót követően több médiamunkásnak is volt alkalma megtekinteni). A DVTK-nak a folytatásban is volt egy nagy lehetősége, de Bognár szabadrúgása után a kipattanót James a kapu fölé vágta, aztán a hajrában jött a gól. Igaz, nem a vendégek részéről, mivel ők kapták: Vernes­nek egy kis szerencsére is szüksége volt, hogy a kapuba vánszorogtassa a labdát.Fordulás után

A térfélcserét követően rövid idő alatt zanzásítva az történt, ami az első 45 percben, csak fordítva: az egyik csapat, ezúttal a Honvéd hagyott ki nagy lehetőségeket (Nagy G. kettőt), amire a másik, a Diósgyőr góllal válaszolt. Nem akarta ennyiben, döntetlenben hagyni a dolgot a Honvéd, és volt néhány lehetőségük, illetve az 59. percben Kambernek egy kapufája is, de mindeközben a DVTK is felépített néhány ígéretes támadást. De mindkét csapatnak a védekező része volt ekkoriban a meghatározó, az élénkülő Honvéddel szemben jól rombolt a Diósgyőr. Nem is nagyon volt oka arra Bekő edzőnek, hogy megbontsa a csapatát, ezt, illetve a győzelembe vetett hitet jelezte, hogy az első cseréjét a 72. percben csatárposzton „követte el”, méghozzá úgy, hogy a három millió forintos, MLSZ-féle motivációs pénzre is fittyet hányva a már pályán lévő három külföldi (Rados, Okuka, James) mellé felküldte Grumicot is. Ezzel összefüggésben, az előző meccsek jó hajráira (fordítás az Újpest ellen, pontot érő gól Békéscsabán, hosszabbításban szerzett győztes gól a Puskással szemben) asszociáló vendégtábor a 88. percben rákezdte a „mindent bele” rigmust. Csakhogy ekkor már nem nagyon tudta tartani a labdát a fehér mezes vendégcsapat, úgy néztek ki, mint akikre csak tekerik, tekerik a satu pofáját, és az egyre nagyobb szorítás közben levegő is alig jut nekik. Talán egy csere hozott volna egy kis lélegzetvételnyi szünetet, amivel ki lehetett volna húzni a végső sípszóig, de a bentiek lehetőségeiből csak egy faultra futotta. A meccs utolsó momentumát, egy pontrúgást viszont nem sikerült kivédekezniük, így a „hajrá gyerekek” ezúttal alulmaradtak a végjátékban. Egy olyan meccsen, amelyen az idei évadban eddig a legtöbbet mutatta támadójátékban a Diósgyőr.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv:

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, 1000 néző. V.: Szabó Zs. (Bozó, Király).

Budapest Honvéd: Kemenes (6) – Botka (6), Ignjatovic (6), Bobál (6), Baráth (6) – Hidi (4), Kamber (6), Nagy G. (5) – Vernes (6), Youla (4), Holender (5). Vezetőedző: Marco Rossi.

Diósgyőri VTK: Rados (7) – Eperjesi (6), Lipták (6), Tamás M. (6), Németh M. (6) – James (5), Kitl (6) – Okuka (6), Bognár (6), Barczi (6) – Novothny (4). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Novothny helyett Grumic (-) a 72., Nagy G. helyett Gazdag (-) a 74., Youla helyett Vasiljevic (-) a 74., Vernes helyett Délczeg (-) a 79. percben.

Sárga lap: Vernes a 44., James a 83., Barczi a 91. percben.

Gólszerző: Vernes (1-0) a 45., Barczi (1-1) az 50., Kamber (2-1) a 92. percben.


Marco Rossi: – Küzdelmes mérkőzés volt a mai, örülünk, hogy győztesen jöttünk le a pályáról. Nagyon nehéz összecsapásra számítottunk, az is volt. Igaz, az ellenfélnek voltak hiányzói, Nikházi, Koman vagy Bacsa, de ez mit sem von le sikerünk értékéből. Összességében megérdemelten nyertük meg a meccset, bár kétségtelen, hogy szerencsés pillanatokban szereztük a gólokat, hiszen a félidők végén a Diósgyőrnek már nem volt ideje válaszolni. De ezt a fajta szerencsét ellenfelünk ismeri, hiszen többször így szereztek pontokat a közelmúltban.

Bekő Balázs: – Kezdeném azzal, hogy ha a meccs egészét nézzük, négy szabályos gól született, mégis kikaptunk 2-1-re. Másképpen alakul minden, ha megadják a szabályos gólunkat, a 28. percben, Novothny fejese után. A félidő végén semmi nem indokolta, hogy hátrányba kerüljünk, mégis így történt, de hát ilyen a foci. Jól is játszottunk, nagyon nem tudom bántani a csapatom, de nyilván voltak hibák, ami miatt ez a vereség bekövetkezett. Nagy csata volt, nagy fizikai harc, sajnálom, hogy a végén kihagyott a koncentrációnk és elveszítettük a mérkőzést.A gólok története

45. perc: A Honvéd akciója a jobb oldalon a pálya szélén futott, ahonnan Botka adta be a labdát középre, amelynek Vernes volt a címzettje. A hazai játékos 12 méterre a kaputól, két védővel szemben, addig kereste a lövőhelyzetet, amíg meg nem találta, az ellőtt labdája pedig az egyik vendégjátékos lábán megperdülve a jobb alsó sarokba csorgott, 1-0.


50. perc: Lipták ívelte hosszan előre, balról keresztbe Bognárhoz, aki a 16-oson belül lekezelte a játékszert, de ott a lövés előtt elvették tőle. Ám csak rövid időre, mert rögtön visszaszerezte és Barczihoz passzolt, aki középre tette a labdát Okukához. A középpályás pedig remekül talált vissza a védők mögé befutó Barczi elé, aki 10 méterről középről, laposan a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.


92. perc: Jobbról végezhetett el szabadrúgást a Honvéd: Baráth tekerte középre a labdát, amit az érkező Kamber 10 méterről fejjel csúsztatott a kapu jobb felső sarkába, 2-1.


2012

A meccs hivatalos nézőszámaként 2012 főt jelentett be a rendező klub. Ez a szám jelentősen eltér a becslésektől, hiszen első ránézésre úgy tűnt, hogy a valamivel több mint száz diósgyőri drukkerrel szemben az 50 főnyi hazai ultratábor mellett körülbelül 800-an lehettek a fedett lelátórészen.
hirdetés


hirdet�s