Bozótvágóval fenyegetett a felsőzsolcai kocsmában – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplénből

Bozótvágóval fenyegetett a felsőzsolcai kocsmában – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplénből
Felsőzsolca, Kazincbarcika, Miskolc, Ózd, Szerencs – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. június 28-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. június 28-án három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. Attila 27 éves felsőzsolcai lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 11 óra 30 perckor – kezében egy bozótvágó késsel, félelemkeltés céljából – megjelent Felsőzsolca egyik presszójában, amely cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A kazincbarcikai és az ózdi rendőrök további egy-egy férfival szemben a távoltartó határozat szabályainak megszegése, illetve tulajdon elleni szabálysértés (falopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően a szerencsi egyenruhások egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy halállal és két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –