Bozótvágó késsel támadott, 8 évet kapott az arlói férfi

Akt.:
Bozótvágó késsel támadott, 8 évet kapott az arlói férfi
© Forrás: tenyek.hu
Debrecen, Miskolc – A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén januárban V. T. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év köz­ügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kérdőre vonta

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett közfoglalkoztatottként dolgoztak Arló településen. 2015 augusztusában még a munkakezdés előtt a sértett kérdőre vonta a vádlottat, a sértett egyik családtagjával fennálló nézeteltérése miatt. A vádlott a munkavégzés helyét elhagyta, hazament, ahol magához vett egy bozótvágó kardot és a sértett munkahelyére, a helyi általános iskola udvarára ment. Ott a karddal a sértett feje irányába kétszer lesújtott, miközben azt mondta, „most meghalsz”.

A sértett a kezében lévő cirokseprővel hárította el az ütéseket, majd karjaival is védte fejét a csapások elől. A sértett mindkét kezén maradandó sérüléseket szenvedett, és az egyik csapás miatt az arca is megsérült. Az, hogy a fejét az ütések nem érték el, csak a védekezésének volt köszönhető. A fellebbezés nyomán másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét, így az jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB


Forrás: tenyek.hu
Arló - Bozótvágóval támadt rá az élettársára egy férfi Arlón, Borsodban. A nőnek a fejét ütötte meg annyira, hogy majdnem belehalt. Miután fejbevágta, megijedt és a közeli erdőbe menekült. A rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni és végül hamar elfogták a 40 éves támadót. A férfi őrizetben van. ...

Őrizetben az élettársát bozótvágóval bántalmazó arlói férfi
Arló - Életveszélyes sérülést okozott egy férfi élettársának Arlón, amikor egy bozótvágóval homlokon vágta. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást P. Kálmán 40 éves arlói lakossal szemben. A g...