Bővült a vállalkozás Edelényben

A Frekvencia 2000 Kft. korrózióvédelmi csarnokának avatása Parragh László résztvételével Edelényben
A Frekvencia 2000 Kft. korrózióvédelmi csarnokának avatása Parragh László résztvételével Edelényben - © Fotó: Ádám János
Edelény – Parragh László példaértékű fejlesztésnek nevezte az edelényi műhelycsarnok-avatót.

Egykor „virágzott” az edelényi I-es akna, majd az enyészet sorsára jutott. Manapság ott van a Frekvencia 2000 Kft. pompás telephelye, ahol pénteken délután hatszáz négyzetméteres korrózióvédelmi műhelycsarnokot avattak. Az ünnepélyes eseményen megjelent dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Loj Balázs, Edelény alpolgármestere is.

Egyre erősödik

– Mindig örülök, ha olyan generációkkal és családokkal találkozom, amelynek tagjai életmódszerűen űzik mesterségüket, gazdagítják vállalkozásukat – mondta dr. Parragh László. – Ezáltal erősítik a középréteget, speciális tevékenységet végeznek, munkát adnak, hozzájárulnak a családok megélhetéséhez, adóforintokat termelnek, hozzájárulnak a bruttó hazai termék, a GDP növekedéséhez, az eladósodottság csökkentéséhez. Többször láttam, hogy milyen erős ez a réteg Németországban, és immáron egyre erősebb hazánkban is.

A részletekről Rabi József ügyvezető adott tájékoztatást. Kiemelte, hogy a pályázati pénzből megvalósult 85 millió forintos beruházás megyénk hátrányos helyzetben lévő vidéke fejlesztésének fontos része lesz.

– A vulkanizáló kemence, az abroncsjavító gépsor, az úgynevezett dobgumizáshoz szükséges berendezés, a felületkezelő és a lakatosműhely egyelőre tíz embernek ad munkát, de a családi tulajdonban lévő szervizműhely a későbbiekben is fontos szerepet játszhat a foglalkoztatás növelésében – jelentette ki Rabi József, majd így folytatta: – Terveink szerint szeptember 1-jén kezdjük a termelést: a vegyiparban, a BorsodChem és a TVK beszállítói leszünk, és az élelmiszeriparban is számítunk sikerekre, de a magánszektort és az exportot is megcélozzuk.

ÉM-KT